NEWS

Nezaboravno druženje baka i učenika 1. b razreda Osnovne škole Poreč

IMG-0758719a12e2aa43dbe0a1d64e21a7e3-V_edit_158052140491507
02.12.2023. 19:13; ; Početna / Lifestyle / Ostalo / Nezaboravno druženje baka i učenika 1. b razreda Osnovne škole Poreč

U dijelu školskog projekta Obitelj u školi – škola u obitelji Osnovne škole Poreč, učenici 1. b razreda zajedno sa svojom učiteljicom Marijom Matasović i učiteljem produženog boravka Edijem Jelićem ugostili su bake/none, 1. prosinca 2023. u OŠ Poreč.                                                                           
 Gošća je bila i knjižničarka Vesna Milanović koja je predstavila slikovnicu Moja baka (Jan de Kinder) koju su učenici poslušali u ostvarivanju projekta Naša mala knjižnica.

Započeo je mjesec prosinac, mjesec blagdana i darivanja, mjesec kada smo suosjećajniji i pažljiviji jedni prema drugima, mjesec dobrote i ljubavi prema bližnjima, mjesec ostvarenja pojedinih želja. 

Tako su učenici 1. b razreda zaželjeli ugostiti bake u svojoj učionici. Zajedno s učiteljicom i učiteljem osmislili su druženje s bakama. Na produženom boravku crtali su svoje bake i radovima ukrasili pano u školskom hodniku.  Zaželjeli su se poigrati s bakama i da njihove bake vide kako izgleda škola i učionica te da upoznaju učiteljicu i učitelja s kojima su svakodnevno u radnom tjednu. 
Druženje je započelo pozdravnom dobrodošlicom razredne učiteljice i predsjednika razreda te međusobnim upoznavanjem.

Učenici su bakama postavljali raznovrsna pitanja, a posebno ih je zanimalo kako im je bilo u školi kada su one bile učenice. Pojedine su bake tada bile i u kutu učionice, u kazni. Ali svima je bilo lijepo u školi jer su imale puno prijateljica i prijatelja s kojim su se igrale i družile.  Neka prijateljstva još uvijek traju.
Poručile su učenicima da se ne boje loših ocjena jer one su samo znak da se nije redovito učilo. Zato trebaju redovito vježbati i učiti pa će jedinice bježati od njih.

Učenike je iznenadila pojava šibe u školi i dobivanje packi za neposluh.  Danas šibe nema u školi, jedino je zna donijeti sveti Nikola i to zlatnu da podsjeti učenike da trebaju biti bolji u ponašanju i učenju.

Učenicima je bilo vrlo zanimljivo i uzbudljivo igrati se u školi sa svojim bakama.  Svi su se dobro zabavili igrajući igre:  „Dodaj loptu“, „Daruj mandarinu“ i „Složi riječ“.

Sve su bake, na veselje unučadi, uspješno obavile zadatak i dobile papirnato srce i veliki zagrljaj uz pusicu. Cijela učionica je bila ispunjena veseljem i ljubavlju.

Uz dobro raspoloženje i smijeh, svi su bili nagrađeni domaćim kolačićima koje su vrijedne bake ispekle. Učenici su darovali bakama papirnati ukras za bor „Volim te“ oslikan s puno ljubavi.

Nezaboravno druženje je završilo uz zadavanje domaće zadaće bakama. Učenici su zaželjeli da s bakama izrađuju papirnate pahuljice kojima će ukrasiti prozorska stakla svoje učionice da imaju pravi zimski ugođaj za nadolazeće blagdane.

 

Marija Matasović, učiteljica OŠ Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email