NEWS

Nevrijeme izazvalo oštećenja javne rasvjete i semaforske opreme

28.08.2013. 09:25; ; Početna / Novosti / Svakodnevnica / Nevrijeme izazvalo oštećenja javne rasvjete i semaforske opreme
luka23080925

Nakon našeg članka o pokvarenim semaforima oglasila se i gradska uprava Grada Poreča s slijedećim priopćenjem:

“Nevrijeme izazvalo oštećenja javne rasvjete i semaforske opreme

Zbog olujnog ljetnog nevremena u zadnja četiri dana, praćeno jakom grmljavinom i obilnom kišom, veći dio grada ostao je bez prometne signalizacije i prouzročio kratkotrajne zastoje u prometu kao i materijalnu štetu na postrojenjima javne rasvjete i semaforskoj opremi.

Uglavnom su stradali mjerni uređaji, tonfrekventni MTK prijemnici, sklopke, sklopnici i katodni odvodnici prenapona, osigurači, a ponegdje i same žarulju zajedno s kompletnim svjetlosnim armaturama javne rasvjete.

Tako su zabilježena veća oštećenja na mjernim mjestima javne rasvjete koja pokrivaju područja naselja Pical, naselja Massa Lombarda, naselja Poreč (područje parka O. Ban i Cimarela, dio starog grada i rive, dio Peškere i Spinčićevog naselja), naselje Žbandaj, naselje Kukci, naselje Veli Maj, dio javne rasvjete zaobilaznice, dio javne rasvjete Špadići i naselja Bolnica te više manjih kvarova na postrojenju JR, te dva preostala semaforizirana raskrižja u centru grada.

Ovim putem napominjemo, da još uvijek nisu evidentirani svi kvarovi na postrojenju, tako da je ovo izvješće samo dio nastale štete, dok će se kompletna šteta utvrditi u narednom razdoblju kako se budu sanirale pojedine lokacije na postrojenju javne rasvjete.

Po uočenim i evidentiranim kvarovima u što kraćem vremenskom roku sanirat će se isti iako se u narednih nekoliko dana  prognoziraju slični vremenski uvjeti.

Stoga se umoljavaju građani za razumijevanje glede novonastale situacije i mole se za strpljenje do končanog normaliziranja ovog izvanrednog stanja.

Ovim putem ujedno zahvaljujemo svim našim građanima na dosadašnjem razumijevanju i strpljenju te ukazanom povjerenju.

Grad Poreč ”

Dakle, možemo očekivati popravke nakon danas, jer od danas poslijepodne navodno prestaje nestabilno vrijeme i dolazi nam babje ljeto.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email