valfresco

NESREĆA na kružnoj utrci P.H. U ŠPADIĆIMA (II)

24.04.2006. 00:00; Učitavanja: 64; Početna / Crna kronika / NESREĆA na kružnoj utrci P.H. U ŠPADIĆIMA (II)
695skoda_relly.jpg

Osamnaestogodišnja Tina Gregorović iz Buzeta završila je jučer s frakturom noge u pulskoj Općoj bolnici nakon što je trkaći automobil Škoda Felicia, kojim je upravljao malodobni sedamnaestogodišnji vozač Robert Rauš, tijekom rally-a u zavoju u Donjim Špadićima izletio sa staze u publiku.

Metalna ograda postavljena uz stazu nije uspjela zaustaviti vozača kojemu su tijekom vožnje navodno otkazale kočnice. Naime, prema ruti kružne utrke, vozač je trebao skrenuti lijevo prema hotelu Luni, no kako je sam ustvrdio, da bi izbjegao nalet u zid odabrao je skretanje u desno i pri tom ´pokupio´ i željeznu ogradu. Na zaprepaštenje gledalaca, kojih je uz stazu bilo u većem broju budući da se rally vozio za Prvenstvo Hrvatske, trkaći automobil se zaustavio tek udarivši u parkirana kola Hitne medicinske pomoći. Škoda je doslovce priklještila nesretnu Tinu Gregorović koja je stajala s djetetom uz kola HMP-a.

Prema riječima očevica, vozača pauka Sandra iz Rijeke, veća tragedija je izbjegnuta pukim slučajem. Naime, mlada Buzećanka je držeći za ruku dijete u dobi tri do četiri godine među publikom iza zaštitne ograde promatrala utrku, no iznenađena jurećim autom, ipak je bila toliko prisebna da je, vjerojatno instinktivno kako bi ga zaštitila, dijete podignula u zrak. Vidjevši to, dijete je iz njenih ruku preuzeo vozač Hitne koji se u tom momentu zatekao pokraj njih.

Dijete, srećom nije ozlijeđeno, a djevojka je kolima porečke HMP prebačena odmah u pulsku Opću bolnicu gdje su nam samo potvrdili da je Tina Gregorović zaprimljena u 15 sati.

Iako je jučer bilo teško dobiti bilo kakve službene informacije, neslužbeno doznajemo da je djevojka zadobila prijelom potkoljenice te da je dijete koje je u trenutku nesreće imala uz sebe, navodno dijete njezine sestre. Prema riječima voditeljice smjene u OKC-u Policijske uprave Istarske, u 14 sati i sedam minuta zaprimili su dojavu da je vozač Škode Felicie R.R. (17) u Donjim Špadićima sletio sa staze ozlijedivši gledateljicu T.G. (18) o čemu je izvješten i istražni sudac Županijskog suda u Puli Ivica Stanić. Uzroci nesreće će se ispitati,a kako nam je u telefonskom razgovoru rekao predsjednik brtoniškog AMK Skok Racing-a Edi Milokanić, smatra da je osiguranje bilo vrhunsko te da je staza bila prije utrke tri puta pregledana prema elaboratu, no da je mladi vozač navodno već u prethodnom zavoju imao problema sa automobilom, no ipak je nastavio utrku

M.K.

Print Friendly, PDF & Email