NEWS
valfresco

Nesretan poraz odbojkašica Poreča u Rijeci

01.12.2019. 23:28; Učitavanja: 150; Početna / Sport / Nesretan poraz odbojkašica Poreča u Rijeci
Ilustracija

Nažalost još jedan poraz za odbojkašice OK Poreč. Za mnoge je subotnja utakmica trebala biti samo još jedno gostovanje i upisivanje sigurne pobijede Riječanki, rezultat 3:2 (-21; 22; 23; -20; -16) za trenutno vodeću ekipu Superlige, nakon 113 minuta velike borbe i pomalo nezaslužen poraz Porečanki.

Prvi set bio je izjednačen do rezultata 15:15, nakon čega riječke odbojkašice podižu u brzinu više i završavaju sigurno prvi set. Već u drugom setu naše cure pokazuju jakim napadom i blokom da sa njima nema šale, te rade seriju 7:0 ( 18:12) te kontrolirajući rezultat izjednačuju u setovima na 1:1.
Treći set karakterizirali su veliki preokreti i serije poena, prvo Riječanke rade seriju 7:0 (5:12) da naše odbojkašice uzvratile serijom 9:0 i dolaze u prednost 16:15, nakon toga kreće igra bod za bod pa vodstvo riječke ekipe od 20:22, a zatim niza Porečanki od 4 poena,  vodstva 24:22, te završetka seta 25:23 i vodstva od 2:1 u setovima.
Četvrti set protekao je u sličnoj igri i slijedu rezultata do 18:18,  kada naše djevojke ostaju na trenutak bez koncentracije, što koriste domaće igračice i sigurno osvajaju set i izjednačuju na 2:2 u setovima.
Peti set donio je šansu za pobjedu obojim ekipama, Porečanke su imale dvije meč lopte koje nisu uspjele iskoristiti, dok su Riječanke iskoristile treću meč loptu za konačnih 18:16 i pobjedu 3:2 u setovima.

Ostaje žal za izgubljenim bodovima, trener Piazzese ostao je ovoga puta prikraćen za pomoć dvije standardne igračice (Mateje Vekić i Erike Momić), te Nine Boras,  uspješno je „uskočila“ Lea Banko (sve četiri igračice 2002 godište) i povratnica iskusna Nataša Miletić, tako da praktički nije bilo mogućnosti za kvalitetnu zamjenu pošto su na klupi sjedile mlađe kadetkinje (Brajković, Poropat, Borštner) kadetkinja Plazinići i ozlijeđena Renko.

U prvenstvu predstoje još tri kola do Božićne pauze u kojima naše odbojkašice imaju dvije domaće utakmice sa ekipama OK Splita i OK Brda, kojima se u slučaju pobjede mogu riješiti direktnih konkurentica u borbi za četvrto mjesto u prvom dijelu prvenstva, čime bi se osiguralo bezbrižno proljeće u ligi za prvaka i pripremu ekipe za sljedeće prvenstvo.
Zato već sada pozivamo sve vjerne navijače da rezerviraju vrijeme predstojećeg vikenda kada nam u goste dolazi ekipa OK Split.

U Rijeci je OK Poreč nastupio u sastavu :       
Bedart – Ghani Yaasmeen, Deni Brajković, Lea Banko, Rudy Renko Ilić, Ema Poropat, Larisa Pauletić, Ilaria Angelleli, Morgan Broke Marie, Helena  Plazinić, Nataša Miletić, Rebecca Scoria, Lucija Borštner. Trener Cristian Piazzese. 

OK

Print Friendly, PDF & Email