NEWS
LIDL s2 posao

Natječaj ‘Osmisli svoju priču, bajku ili legendu’ povodom pokretanja Istra Inspirit bloga

Istra Inspirit blog
11.12.2014. 12:15; Učitavanja: 363; Početna / Obavijesti / Natječaji / Natječaj ‘Osmisli svoju priču, bajku ili legendu’ povodom pokretanja Istra Inspirit bloga

Svjesni potrebe za stalnim inovacijama i kreativnim idejama za privlačenje posjetitelja Istra Inspirit odlučio se približiti partnerima, sponzorima, suradnicima te svim prijateljima projekta koji ga  konstantno podupiru. Shodno tome pokrenut je Istra Inspirit blog na kojem će se objavljivati zanimljivi članci iz različitih područja – priče i mitovi, doživljaji, inspiracija, prijatelji Inspirita i drugo.

Najbitnije od svega jest ovom novom platformom omogućiti ulaz u svijet Inspirita koji se krije ‘iza svjetla reflektora’. Cilj je otvoriti svaki kutak Istra Inspirita čitateljima kako bi ga oni doživjeli iz nove perspektive te ga sagledali očima volontera, organizatora i izvođača. Korisnici ove nove platforme imat će mogućnost veće interakcije i sudjelovanja u kreativnim procesima projekta.

Povodom pokretanja bloga objavljen je prvi kreativni natječaj pod nazivom ‘Osmisli svoju priču, bajku ili legendu’ u sklopu kojeg će se dodijeliti nagrade za najkreativnije uratke.  Najuspješniji dobitnik ili dobitnica imat će priliku iskusiti rad na stanciji ‘Kumparička’ nadomak Mutvorana u trajanju od mjesec dana tijekom kojih će izvještavati o svojim aktivnostima na stranicama Istra Inspirit bloga.

Natječaj je otvoren od 11. do 19. prosinca 2014., a autori najkreativnijih radova bit će objavljeni na blogu Istra Inspirita 22. prosinca 2014. Sve pristigle radove ocijenit će stručna komisija u sastavu: Slavica Tobok Kandić, udruga Istra Inspirit; Ivor Zidarić, ‘Legendfest’ – udruga Val kulture; Natalija Grgorinić i Ognjen Rađen, udruga Zvona i Nari. Uvjeti natječaja se mogu pronaći na blogu: http://blog.istrainspirit.hr/osmisli-svoju-pricu-bajku-ili-legendu-osvoji-nagradu/.

Inspiracija za natječaj je proizašla iz priče o kozi – simbolu Istre i projekta Istra Inspirit, svjedoku vremena, putniku, zabavljaču. Koza Istra Inspirita priča priču o Istri, a glavu joj krasi kruna koja simbolizira mjesto stapanja i prožimanja kultura, dok u ruci drži pastirski štap kao simbol mudrosti, autoriteta i predanosti radu. Pastirski je štap jedan od simbola i stancije ‘Kumparička’, jedne od rijetkih sirana u široj regiji koje imaju svoje vlastito stado, na kojoj se proizvode nagrađivani kozji sirevi vrhunske kvalitete koja je rezultat marljivog rada i ispaše koza na biološki čistim pašnjacima, a nadasve ljubavi prema ovim životinjama koje se uzgajaju na ovoj farmi koja je tipična istarska.

Za više informacija o projektu Istra Inspirit kontaktirajte nas:

Print Friendly, PDF & Email