NEWS

Nastavljaju se manji komunalni radovi na uređenju po mjesnim odborima

Stajalište OŠ POreč
15.09.2022. 23:17; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Nastavljaju se manji komunalni radovi na uređenju po mjesnim odborima

Upravni odjel za komunalni sustav Grada Poreča-Parenzo nakon ljetne sezone nastavlja s nizom manjih radova i komunalnim opremanjem po porečkim naseljima, prema iskazanim potrebama predstavnika mjesnih odbora i građana. Tako je uoči nove školske godine postavljena nova autobusna čekaonica u naselju Štifanići u Mjesnom odboru Baderna, dok je ona u naselju Radmani kraj Žbandaja, izmještena na novu, sigurniju lokaciju kraj dječjeg igrališta. Također, u tijeku je i postavljanje nadstrešnice na autobusnom okretištu kraj Osnovne škole Poreč, gdje autobuse čekaju učenici putnici.

 U naselju Fuškulin izvedeni su radovi na uređenju okoliša društvenog doma. Postavljeno je popločenje u dijelu parkirališta između servisne prometnice kod doma i samog ulaza u društveni dom. Između društvenog doma i lokalne prometnice postavljena je žičana ograda čime je povećana sigurnost korisnika društvenog doma i obližnjeg dječjeg igrališta kao i spriječeno nepropisno parkiranje na zelenoj površini.

Nastavlja se i nasipavanje makadamskih putova, te je ovih je dana izvršeno nasipavanje puteva na području Mjesnog odbora Baderna, a nastavit će se prema potrebama i planu i u ostalim mjesnih odborima.

Osim navedenih, u narednom razdoblju sitni komunalni radovi nastavit će se i dalje, od postavljanja javne rasvjete, uređenja dječjih i polivalentnih igrališta, manjih parkirališta, prometnica i nogostupa, te zelenih površina za ugodniji i sigurniji život mještana svih mjesnih odbora. Svoje će prijedloge predstavnici MO-a imati prilike iskazati i na nadolazećim sastancima s predstavnicima Grada, za kreiranje gradskog proračuna za iduću godinu.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email