NEWS
LIDL s2 posao

Nastavlja se veselo ljeto na Gradskom kupalištu – počela treća smjena Ljetnog kampa Grada Poreča

ljetni kamp grada poreca (11)
27.07.2020. 10:39; Učitavanja: 170; Početna / Slider / Nastavlja se veselo ljeto na Gradskom kupalištu – počela treća smjena Ljetnog kampa Grada Poreča

Ljetni kamp Grada Poreča na pola je puta –  Gradsko kupalište ovog je ljeta već ugostilo dvije smjene Ljetnoga kampa. Više od 140 djece različitih uzrasta dio je svojih školskih praznika provelo u igri, učenju i plivanju pod stručnim vodstvom, a danas je svoju avanturu počela i treća smjena. 

U dnevnim aktivnostima kampa, već tradicionalno, škola za neplivače i škola plivanja zauzimaju najvažnije mjesto. Cilj škole je neplivače osposobiti za samostalno održavanje na vodi uz pravilno disanje, a plivače poučiti pravilnoj tehnici plivanja u nekoliko plivačkih disciplina. Skokovi u vodu imaju značajno mjesto oslobađanju od straha i izgradnji samopouzdanja mališana, a omiljeni su im rekviziti velike plutače i otoci za uživanje u uvali na kupalištu. Tu je i veslanje u kajacima, te veslanje na SUP-u.

Protekla je smjena, uz radionicu Morski svijet-moj svijet, u sklopu koje djeca prikupljaju organizme iz mora, spremaju ih u akvarije i povećalima ih promatraju i proučavaju, a realizira se s Institutom za poljoprivredu i turizam – Centrom za invazivne vrste Poreč i njihovom suradnicom Tinom Tominić, proveden i projekt „Ambasadori modernog turizma“. Projekt, koji je prvi ovakve vrste u Hrvatskoj, fokusiran je na to kako osvijestiti i naučiti djecu ključne elemente važne za turizam, u smislu što zapravo znači živjeti u turističkom gradu, tko je turist i koja su njegova očekivanja, koje su prednosti i nedostaci turizma kao karijere, što je moderni turizam, što je multikulturalnost, te ih naučiti ključne povijesno-tradicijsko-kulturološke značajke vezane za Poreč i Istru. Nositelj je Grad Poreč-Parenzo, sufinancira ga Zaklada Hrvatska za djecu, dok su radionice vodile edukatorice doc. dr. sc. Marinela Dropulić Ružić i Kristina Kulišić, mag oec. iz tvrtke Meraklis.

Uz edukativne radionice, u kampu se posebna pozornost pridaje i koordinaciji pokreta te razvijanju motorike, bilo kroz vježbe loptom ili penjanjem. Tu su i atletski program, streličarstvo, nogomet, odbojka i rukomet na pijesku kao i društvene igre.

Sve radionice, kao i gostovanja drugih udruga održat će se i u naredne dvije smjene, koje već tradicionalno završavaju obiteljskim danom i izletom u vodeni park.

Grad Poreč, A.T.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email