NEWS

Nastavlja se gradnja kanalizacijske mreže – ovih dana u Ladrovićima

radovi Ladrovići1
28.05.2021. 12:13; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Nastavlja se gradnja kanalizacijske mreže – ovih dana u Ladrovićima

Nastavlja se izgradnja kanalizacijske mreže na području Grada Poreča-Parenzo i to u naselju Ladrovići, nakon što su nedavno isti radovi završeni u susjednom naselju Mičetići. Investitor je komunalna tvrtka Odvodnja Poreč d.o.o, a vrijednost investicije iznosi 1.200.000 kuna .

U sklopu radova u Ladrovićima, obuhvaćena je izgradnja gravitacijske mreže kolektora za odvodnju otpadnih voda naselja u duljini od 943 metara, koju čini ukupno osam ogranaka, sa priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj. Radovi se planiraju izvoditi u dvije faze, i to prva do početka turističke sezone, a druga faza po završetku iste. Tijekom radova mole se građani za strpljenje, dodatni oprez pri kretanju motornim vozilima u blizini gradilišta, te na poštivanje privremene prometne regulacije. Sve informacije o stanju radova, mogu se dobiti na broj telefona 052 431 003 ili na [email protected]

U netom završenim radovima u naselju Mičetići, kanalizacijska mreža postavljena je u duljini od 230 metara, također s priključenjem na postojeći glavni kolektor Baderna- Žbandaj. Vrijednost radova je iznosila 250.000 kuna, a ovih će dana na trasi biti postavljen i asfaltni sloj.

Kanalizacijskom mrežom na području Grada Poreča-Parenzo došlo se do pokrivenosti od 92% svih kućanstava u svim porečkim naseljima, što je gotovo dvostruko više od hrvatskog prosjeka. – Samo u prošle četiri godine oko 800 kućanstava spojeno je na mrežu. Prioritet za naredno razdoblje je doći do pokrivenosti od 100 posto, odnosno, izgraditi kanalizacijsku mrežu u nekoliko preostalih naselja nakon što su već ranije izgrađeni kolektori, kaže porečki gradonačelnik Loris Peršurić.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email