NEWS
Ljekarna

Napadaču na komunalnog redara 750 kuna kazne

22.10.2010. 00:00; ; Početna / Crna kronika / Napadaču na komunalnog redara 750 kuna kazne

Sa 750 kuna kažnjen je N. Z. (37) iz Nove Vasi, koji je sredinom kolovoza u Poreču napao gradskog komunalnog redara pri izricanju kazne za nepropisno parkiranje, saznali smo na Prekršajnom sudu u Poreču.
Kako navodi predsjednica i glasnogovornica tog suda Dragica Gruić, riječ je o maksimalnoj novčanoj kazni koju se po zakonu moglo odrediti. Počinitelj se odrekao prava na žalbu pa je presuda, donijeta proteklog mjeseca, nedavno postala i pravomoćna. Iako je policija opisala nedjelo kao prekršaj protiv javnog reda i mira, sud ga je prekvalificirao u omalovažavanje i vrijeđanje službene osobe pri vršenju službe.
Incident se dogodio na Narodnom trgu kraj gradskog kazališta, gdje su dvojica komunalnih redara Grada Poreča izricala kaznu za nepropisno parkirano vozilo. Vozač N. Z. pritom je izašao iz obližnjeg kafića, verbalno napao redare te prema jednome od njih bacio staklenu bocu, kojoj se ovaj uspio izmaknuti.
Iz gradske uprave tada su oštro osudili incident, pozvali na korektan odnos prema službenim osobama Grada Poreča i najavili da će tražiti maksimalne zakonom predviđene sankcije za počinitelja. No, na sudu pojašnjavaju kako Grad Poreč u ovom predmetu nije bio strana u postupku te nije imao instrumenta za traženje visine i vrste kazne, niti je mogao utjecati na odluku suda.

M.D., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email