NEWS
Ljeto u Funtani

Nakon uređenja plaže i modernog dječjeg igrališta, kanalizacije u St. Amoroso i izgradnje novih parkirališta, u planu nastavak uređenja rive, parking na dvije lokacije i razvijanje poljoprivrede s Institutom

1 u obilasku (2)
19.03.2021. 12:00; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nakon uređenja plaže i modernog dječjeg igrališta, kanalizacije u St. Amoroso i izgradnje novih parkirališta, u planu nastavak uređenja rive, parking na dvije lokacije i razvijanje poljoprivrede s Institutom

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je ovog tjedna realizirane projekte u Mjesnom odboru Anke Butorac, u društvu predsjednika mjesnog odbora Žarka Žikovića i člana vijeća Zorana Rabara te pročelnika Upravnog odjela za komunalni sustav Marina Poropata.

Ovaj mjesni odbor najvećim dijelom obuhvaća stambeno naselje, ali i obalno područje  gdje su popularne plaže, kao i niz okolnih stancija, stoga je proteklih godina uređen niz sadržaja za kvalitetniji, ugodniji život stanovnika, ali i brojnih turista koji tijekom sezone borave u ovdašnjim turističkim objektima.

Gradsko kupalište, jedan od frekventnih punktova ovog naselja i mjesto okupljanja brojnih građana i turista, tako je dobilo novo dječje igralište, jedno od najmodernijih u Hrvatskoj, opremljeno zip lineom i ostalim sigurnim i didaktičkim igralima. Odmah do igrališta uređena je i teretana na otvorenom. Obližnje je boćalište dobilo novo krovište i nadstrešnicu, nakon što je prethodno stradalo u nevremenu, a još koju godinu ranije opremljeno je i novom javnom rasvjetom. Dogovoreno je kako će se posijati trava i dodatno urediti područje, nakon što su već posađene su brojne nove stablašice u sklopu akcije „Zasadi drvo, ne budi panj“, od kojih su neke zamijenile drveće stradalo u ljetnim neverinima, a s ovom će se praksom nastaviti i dalje.

Najveći dio radova lani odvijao se na zamjeni rasvjetnih tijela, gdje su stara živina, zamijenjena novim ekološkim. Tako su modernu rasvjetu dobile glavna ulica kroz Novo naselje, rotori prema Zelenoj laguni i ulica Rade Končara, te Huguesova. U Vialama su napravljene rampe za invalide, a ovog je tjedna na ovom popularnom šetalištu dovršeno uređenje prometne signalizacije za sigurnost svih sudionika u prometu, te su se uklonile tzv. betonske gljive. S tom će se praksom nastaviti i ubuduće i na širem području centra grada.

S obzirom na to da ovaj mjesni odbor pokriva niz manjih okolnih stancija prema Plavoj i Zelenoj laguni, na istima se redovito vrši nasipavanje prilaznih puteva, asfaltirana je prometnica u naselju Stanciji Padovan, izgrađena kanalizacijska mreža za Stanciju Amoroso, a izgrađen je i rotor pokraj autobusnog kolodvora, za veću sigurnost svih sudionika u prometu – posebno školaraca koji onuda prolaze.

Dodatno, napravljen je novi nogostup u ulici Bruna Valentija, od brojeva 13 do 19, nogostupi u ulici Veli Jože i Nade Dimić, parking u ulici Bruna Valentija, od broja 22 do 32 i uređena pješačka komunikacija, odnosno stepenice, između ulica Bruna Valentija i Velog Jože.

U tijeku je projektiranje dokumentacije za prometnicu i parkiralište u ulici Nade Dimić, parkiralište u ulici Bruno Valenti, te uređenje igrališta i prostora za druženje kraj igrališta u ulici Veli Jože.

Institut za poljoprivredu i turizam, koji se također nalazi na području ovog MO-a, uredio je pješačko edukacijsku stazicu u obližnjoj Bakinoj šumici, a dodatno je uredio i dotad neobrađivani dio svoje parcele. Na tom su području zasađene masline, a u suradnji s Gradom Poreč-Parenzo radi se na razvijanju urbanih vrtova na toj jedinstvenoj lokaciji u samom središtu grada.

-Stalno radimo na uvažavanju svih potreba i želja stanovnika i mjesnog odbora, vrše se sanacije prometnica i nogostupa, uređenje i opremanje dječjih igrališta, postavljanje klupa, koševa i ostale komunalne opreme, sve za lakšu svakodnevicu građana., rekao je gradonačelnik Peršurić u obilasku, napomenuvši kako će daljnje uređenje rive, posebice dijela oko marine također biti okrenuto tome da se taj dio prilagodi potrebama korisnika ali i svim našim sugrađanima i gostima.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email