NEWS

Nakon mjesec dana dovršen rotor između Eurospina, McDonaldsa i shoping centra Galerija na Facinki

19.05.2023. 20:04; ; Početna / Novosti / Nakon mjesec dana dovršen rotor između Eurospina, McDonaldsa i shoping centra Galerija na Facinki

Nakon mjesec dana radova, danas je za sav promet otvoren novi, fiksni rotor kod trgovačkog centra Eurospin u porečkoj gospodarskoj zoni Facinka.
Novi rotor zamijenio je dosadašnje privremeno i montažno rješenje, te sada čini sastavni dio porečke međuzaobilaznice, čija je glavna uloga bolja prometna povezanost i sigurnost kod pristupa zoni Facinka, kao i rasterećenje Ulice M. Vlašića i porečke zaobilaznice.

Početku radova prethodilo je rješavanje imovinsko-pravnih odnosa, jer je dio obuhvata sadašnjeg križanja bilo u vlasništvu Laguna commerce d.d. u stečaju, zbog čega je proces bio dugotrajan. Ipak, po rješavanju imovinsko-pravnih donosa, projekt i radovi izvedeni su u vrlo kratkom roku, financirao ih je Eurospin Hrvatska d.o.o., uz nadzor Grada Poreča-Parenzo. Vodilo se računa, koliko je godi to bilo moguće, da se radovi otvore tek po dovršetku međuzaobilaznice, kako bi se izbjeglo stvaranje prometnih gužvi i onemogućio pristup tom dijelu gospodarske zone, što je i postignuto, tako da nova prometna infrastruktura u turističku sezonu ulazi potpuno opremljena.

Zahvaljujemo sugrađanima i gostima na strpljenju.

Grad Poreč

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email