NEWS

Nakon Kosinožići i Dračevca, nova vodovodna mreža i u naseljima Bonaci, Gulići, Mihatovići i Mugeba

2 (143)
27.02.2021. 18:32; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nakon Kosinožići i Dračevca, nova vodovodna mreža i u naseljima Bonaci, Gulići, Mihatovići i Mugeba

Nastavlja se ulaganje u modernizaciju vodovodne mreže na području Poreča i pripadajućih naselja. U proteklom investicijskom razdoblju, dovršene su izgradnje sustava vodoopskrbe za naselja Jasenovica i Fuškulin ukupne dužine od  oko 1.200 metara, te ogranka Kosinožići dužine oko 600 metara, gdje su Odvodnja Poreč i Istarski vodovod istovremeno izvodili radove na istom području, za dobrobit samih operativnih izvršitelja, a nadasve za samu lokalnu zajednicu, kako bi se izbjeglo prekopavanje prometnica i njihovo zatvaranje u više navrata.

Nakon toga, dovršeni su radovi i u Dračevcu, ukupne dužine 630 metara, a radovi su od početka godine nastavljeni i na vodovodnim ograncima naselja Bonaci(istok), Gulići(Beramska ulica), Mihatovići (ulaz) i Mugeba(jug), ukupne dužine od oko 700 metara. Uz zamjenu dotrajalog sustava i cjelokupnu modernizaciju, postavljeni su i hidranti, koji su od izuzetne važnosti kod opasnosti poput požara. Vrijednost svih radova je oko 4,5 milijuna kuna, a investitor je Istarski vodovod Buzet.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email