NEWS

Nakon dvogodišnje pauze ove subote se vraća Porečki Delfin, po 21. puta

2022-08-29_12h26_21
29.08.2022. 15:10; ; Početna / Slider / Nakon dvogodišnje pauze ove subote se vraća Porečki Delfin, po 21. puta

Ovogodišnje 21. izdanje međunarodnog rekreativnog plivačkog maratona Porečki delfin održat će se 3. rujna 2022., već tradicionalno na plaži Pical u Poreču.

Manifestaciju, koja se ove godine održava u organizaciji Sportske zajednice Grada Poreča uz sufinanciranje Turističke zajednice Grada Poreča (ovogodišnja financijska potpora je 200.000 kn, tj. 20.000 kn manje nego 2019. godine), te potporu Grada Poreča-Parenzo i tvrtke Valamar Riviera d.d., najavili su na današnjoj konferenciji za medije Aleksandar Beaković, predsjednik Sportske zajednice Grada Poreča, Zoran Jendrašić, stručni suradnik za razvoj i unaprjeđenje sporta u SZGP, te Nenad Velenik, direktor Turističke zajednice Grada Poreča.

Manifestacija se nastavlja nakon dvogodišnje pauze zbog epidemiološke situacije, a središnji događaj Porečkog delfina je rekreativni maraton na kojem mogu sudjelovati baš svi, bez obzira na dob i fizičku spremu. Dozvoljeno je koristiti i plivačka pomagala, a svaki sudionik može izabrati može li otplivati 1.500 metara trase za brončanu, 3.000 za srebrnu ili 5.000 metara za zlatnu medalju. Svatko tko dosegne jednu od točaka dobiva medalju i majicu koju mogu nositi smo “delfinaši”.
-Trasa ide prema kraju uvale Peškera, a za plivanje se mogu koristiti svi rekviziti i plivati bilo kojim stilom, samo treba biti opušten i zabaviti se, rekao je Jendrašić.

Organizatori ipak očekuju značajno manji broj učesnika, njih 500 do 600 (!), obzirom na dvogodišnju pauzu ali i na općeniti trend manjeg broja učesnika na outdoor priredbama.

Start je 3. rujna OD 9.00 sati, a startati se može sve do 15 sati. Plivanje je moguće sve do 17 sati.
Svaki sudionik ima osiguranu vodu i voće za osvježenje, te ručak nakon utrke.
Kotizacija iznosi 100 kn, a prijave su moguće, osim online, na startu na dan održavanja od 8 sati nadalje, plaća se na licu mjesta.

Za sudionike je osigurana i garderoba, mjerenje tlaka , a svaki sudionik dobiva narukvicu za registraciju i mjerenje vremena.

Staza je u potpunosti označena, a uz liječničke timove koji dežuraju, osvježenje i na barkama nudit će i barkaioli koji će biti usidreni uz stazu. Za sve učesnike osigurano je besplatno parkiranje na parkiralištu u blizini plaže, tzv. parkiralište Vindije.

I ove se godine očekuje da će najveći broj sudionika tradicionalno biti Mađari, ali ih se ipak očekuje dvostruko manje nego prijašnjih godina 🙂
Po prvi puta Porečki Delfin je isključivo rekreativni plivački maraton, što znači da se na Delfinu natjecanje za Cro-Cup neće održati.

Organizatori se nadaju lijepom vremenu, iako je prognoza još neizvjesna.
Za plivače je poželjno da je mirno more, bez vjetra, pogodno za plivanje. Ukoliko pak vremenski uvjeti ne budu pogodni, start utrke odgodit će se za dva do tri sata ili u najgorem slučaju za 24 sata, a o svemu će zaniteresirani moći doznati preko društvenih mreža i web stranice Porečkog delfina.

– Konačni cilj nam je festival sportova na vodi, pa smo već u pregovorima sa Sportskom zajednicom, kako bi već iduće godine mogli krenuti u neku skraćenu verziju festivala, rekao je Velenik.
Pri tom se ipak valja podsjetiti da je svojevrsni Festival sportova na vodi uz Delfin bio i ranije, kada je osim plivačkog maratona na programu bio i vaterpolo turnir, jedriličarska regata te sprint plivanje na ispadanje, a svojevremeno su se manifestaciji priddružili i porečki veslači.

Aktualne novosti i obavijesti moguće pronađite  na www.poreckidelfin.com i službenoj Facebook stranici https://www.facebook.com/poreckidelfin/

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email