NEWS

Nakon dovršetka kanalizacijske mreže, izgradnje ceste Garbina-Valkarin i obnove ceste Varvari-Veleniki, slijedi izgradnja staze prema Poreču te rješavanje novog ulaza s rotora Varvari i oborinske odvodnje

1 u obilasku
15.03.2021. 20:02; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Nakon dovršetka kanalizacijske mreže, izgradnje ceste Garbina-Valkarin i obnove ceste Varvari-Veleniki, slijedi izgradnja staze prema Poreču te rješavanje novog ulaza s rotora Varvari i oborinske odvodnje

Gradonačelnik Poreča Loris Peršurić obišao je s predsjednicom Mjesnog odbora Varvari Marinom Pacenti i pročelnikom za komunalni sustav Marinom Poropatom područje mjesnog odbora.

U proteklom je razdoblju dovršena kanalizacijska mreža širom mjesnog odbora, završno s naseljem Veleniki. Izgradnjom kolektora, u potpunosti je obnovljena prometnica koja spaja Varvare s Velenikima,. Što se tiče prometne infrastrukture, izgrađena je prometnica Garbina-Valkarin ukupne duljine 2,5 km, a radovi su u potpunosti financirani sredstvima EU. Dodatno, dovršena su i dugoočekivana asfaltiranja pristupnih prometnica zgradama u Ulici Pjantade.

Po svim se naseljima radilo na širenju mreže javne rasvjete, asfaltiranjima i nasipavanjima, uređenju parkirališta i zona smirenog prometa, a boćalište u Velenikima obogaćeno je dodatnim sadržajima.

U programu Mjesnog odbora za naredno razdoblje glavni su prioriteti rad na oborinskoj odvodnji te izgradnji pješačke komunikacije – kako uz autobusno stajalište za učenike, tako i prema gradu Poreču. Dodatno, žele se početi rješavati imovinsko-pravni odnosi koji će omogućiti otvaranje petog kraka rotora prema Varvarima, čime bi se osigurao dodatan i siguran ulaz u naselje. I MO Varvari će, kao i ostali porečki mjesni odbori, uskoro dobiti širokopojasni Internet koji će omogućiti puno veću brzinu interneta za sva kućanstva. Također, u ulici Baldini uredit će se parkiralište s pristupnom cestom.

Kako je naglasio gradonačelnik, iako se u Poreču trenutno izvode brojni veliki projekti, često su upravo ovi manji vrlo važni za podizanje kvalitete života građana svakog naselja. – Upravo zato, nastavit ćemo blisko surađivati s građanima i mjesnim odborom te raditi kontinuirano., zaključio je.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email