NEWS

Nakon 3 godine mandata gradonačelnik obilazi sva porečka naselja – njih 64

09.05.2008. 00:00; ; Početna / Novosti / Nakon 3 godine mandata gradonačelnik obilazi sva porečka naselja – njih 64

Do narednih lokalnih izbora preostalo je još 52 tjedna, a IDS planira u tom vremenskom razdoblju obići sva porečka naselja, njih 64, i to u tri navrata. Jedna vizitacija tjedno, no najavili su da će to činiti u svibnju ove godine, na jesen, te pred izbore u 2009. godini. Zvuči dobro, znači stranka koja sa koalicijskim partnerom obnaša u ovom mandatu izvršnu vlast, u posljednjoj godini mandata biti će , gotovo svakodnevno, među građanima u gradu. No, iz druge najave: "kada čujemo probleme građana sačinit ćemo izborni program" može se proizvoljno izvući zaključak da za 3 godine "porečka lokalna vlast" nije uspjela snimiti potrebe građana i grada, te da sada čini "last minute" napore. Nakon 2 sekunde promišljanja, shvatite da "oni" to nisu uspjeli u nekoliko mandata. Dobro, bolje ikad nego nikad. No, tko će to platiti ?
Poreština.info je zato pitala: "Tko će organizirati te susrete s građanima, stranka – Mjesni odbori ili Grad" ?
Gospodin Edo Kos je odgovorio : "To će biti susreti gradonačelnika s građanima".
Ponovno nije jasno tko će pozvati te građane na susret s gradonačelnikom ( svih građana Poreča, a ne IDS-a ), a još manje tko će financirati putovanje, dvoranu ( Grad ili IDS ).
Drugo pitanje se odnosilo na objavljene razgovore sa Zajednicom Talijana Poreč o podršci kandidatima IDS-a na predstojećim izborima: "Da li to znači da je predložen kandidat za Dogradonačelnika – Talijanske nacionalnosti, jer znamo da je Poreč 2 godine bio bez dogradonačelnika zbog nemogućnosti da se usaglase stavovi Zajednice Talijana i IDS-a Poreča " ?
Edo Kos je rekao da novi izborni zakoni predviđaju direktni izbor gradonačelnika, da se  ukida Poglavarstvo, te da je zakonska mogućnost da Grad ima 2 dogradonačelnika ( IDS-u je ta mogućnost prihvatljiva ), te u tom slučaju ne očekujemo probleme, jedan bi dogradonačelnik bio , što i Statut Grada propisuje, iz redova Talijanske Zajednice.
Nije rečeno, da li bi drugi dogradonačelnik bio IDS-ov izbor.
IDS u Poreču je rekao: Start! ali nije rekao u kojem smjeru vozi, ni tko je šofer. Imate godinu dana da proučite red vožnje i cjenik karata, sretno !

R.V.Aleksić

Print Friendly, PDF & Email