NEWS

Najveće turističko središte Hrvatske, Poreč, "spremno" dočekao goste za Uskrs

26.03.2005. 00:00; ; Početna / Novosti / Najveće turističko središte Hrvatske, Poreč, "spremno" dočekao goste za Uskrs
380PICT1912_m.jpg

Je li Poreč, još uvijek najveće turističko središte Hrvatske, spremno ili nespremno dočekao ionako manji broj uskršnjih gostiju nego prošle godine, na kraju će ipak svaki gost imati svoje mišljenje.

Podsjetit ćemo se objave od prije 3 dana, kada je rečeno da će izvođači radova u petak pospremiti i urediti gradilište, a da će Usluga pomesti i oprati sva mjesta gdje je to potrebno. Kako to obično kod nas bude, svako je dogovor shvatio na svoj način. Za izvođače radova pospremiti i spremiti gradilište ujedno i ne znači osigurati normalnu, ljudsku, pješačku komunikaciju na mjestima gdje nema popločenja. Tako je kompletan dio Trga slobode prema Decumanusu ostao u blatu bez ikakve mogućnosti za pješake da to blato izbjegnu. Isto vrijedi i za ulazak na ulicu Nikole Tesle. Ulica Vladimira Nazora pretvorena je u poligon za izvježbavanje ravnoteže hodajući po popločenom kanalu za odvod kišnice. Sve to može za mlađe i zdrave.

Spoj drvenog mostića, sa kojeg turisti s velikom radoznalošću prate iskopine starog Decumanusa, i glavne nam ulice starog grada nitko nije bio u stanju premostiti sa još jednim ili dva "tavaluna".

Narodni trg uspješno je pretvoren u improvizirano parkiralište, a kroz ulicu Alda Negrija prolaz je moguć između hrpi pjeska i cementa po sredini ulice.

Da li je baš danas, na uskršnju subotu, trebalo čistiti i obrezivati crniku ispred restorana Sofora i na prolazu prema hotelu Neptun, vjerojatno se pita svaki gost koji mora onuda proći do svoje sobe u hotelu Neptun.

Jesmo li mi stvarno još uvijek turističko središte ili smo izgubili sluh za turizam ?

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email