NEWS

Najmlađi košarkaši Poreča na Međunarodnom Mini basket turniru HOBBY 2018

30168095_1130058860465836_3536875402778218852_o
23.04.2018. 18:30; Učitavanja: 220; Početna / Sport i rekreacija / Najmlađi košarkaši Poreča na Međunarodnom Mini basket turniru HOBBY 2018

Naši najmlađi košarkaši u nedjelju, 22.04.2018. sudjelovali su na međunarodnom košarkaškom turniru „HOBBY 2018“, kojeg tradicionalno već 10-tak godina organizira KK Stoja.

KK Poreč je bio u skupini sa KK Stojom i KK Koš Primorska iz Kopra. Prvu utakmicu igrali smo protiv domaćina. Naši najmlađi košarkaši su hrabro i odlučno ušli u utakmicu. Pune dvije četvrtine igralo se koš na koš uz lagano vodstvo naše ekipe. Tijekom treće četvrtine izgubili smo dosta lopti na centru te smo domaćinima omogućili lake koševe u kontri a samim time i preuzimanje vodstva utakmice. U četvrtoj četvrtini nažalost nismo uspjeli smanjiti zaostatak i utakmica završava zasluženom pobjedom domaćina.

Druga utakmica igrala se protiv Kopra. Kako je ekipa Kopra bila vidljivo znatno jača i veća, već je na samom početku bilo vidljiv rezultat utakmice. Moramo spomenuti da su naši košarkaši na turniru bili među najmlađima. Kako u prvoj utakmici naši pravi mini košarkaši nisu dobili priliku igrati, trener je odlučio u ovoj utakmici dati njima priliku da igraju, jer je ovo ipak njihov turnir. Naši maleni košarkaši su se borili koliko su mogli, ali je utakmica na kraju završila očekivanom pobjedom protivnika koji na kraju turnira zauzeo prvo mjesto.
Naša mala ekipa je na ovom turniru osvojila 5. mjesto. Čestitke na hrabrosti i borbenosti. Bez obzira na izgubljene utakmice bio je to još jedan lijepi turnir protkan smijehom, zabavom i druženjem, a to je ono najvažnije. ??

KK Poreč

PREDKADETI U ROVINJU – 21.04.2018. – KK ROVINJ – KK POREČ 58 : 65

Poropat 16, Nazić, Lučić, Oštir 6, Pačarić, Bilić 8, Vivoda 4, Puniš K. 9, Benković 18, Rubil 25

S obzirom da je domaćin KK Rovinj u ovoj utakmici igrao izvan konkurencije i mi smo se „pojačali“ sa dva kadeta Lukom i Antom. Od početka utakmice nametnuli smo svoj stil igre te lakom tranzicijom dolazili lakše do koševa.
Kako je utakmica odmicala dečki su nešto više griješili u obrani (nije bilo zagrađivanja) i time dozvolili protivničkoj ekipi nekoliko lakih koševa. Bez obzira na to, tijekom cijele igre naši su košarkaši održavali razliku od oko 20-tak koševa u našu korist.
Utakmicu su svi odigrali uz solidnu minutažu i pokazali što mogu u ovom trenutku. Još je uvijek vidljivo kako nam nedostaci u tehnici odnose posjede lopte i priliku da uvjerljivije svladamo suparnike. Dodavanja i prijem lopte, šut, igra bez lopte, trk u kontranapad, zagrađivanje u obrani – neki su od nedostataka na kojima moramo još puno raditi da bi usavršili našu individualnu i timsku igru.
No, kako kažu, pobjedi se ne gleda u zube i zato bravo dečki i čestitke na zasluženoj pobjedi i vidimo se na sljedećem treningu!

Print Friendly, PDF & Email