NEWS
VALFRESCO-S-1123
DIP2023-TOP

Najljepša dodjela diploma za porečke maturante

IMG_8079
21.07.2016. 18:00; ; Početna / Novosti / Najljepša dodjela diploma za porečke maturante

U prekrasnom ambijentu porečke Vile Polesini,  porečki su maturanti danas, 21. srpnja 2016. primili diplome i prigodne poklone za uspjehe postignute tijekom četverogodišnjeg školovanja.

Krešimir Bronić, ravnatelj Srednje škole Mate Balote, zahvalio je svima na dolasku te kazao kako su zajedno s profesorima, a u suradnji s roditeljima, uspjeli odgojiti jednu veoma uspješnu generaciju.

– Ova izvrsna generacija svoje je uspjehe postizala u školi, u zboru, učeničkoj zadruzi, na školskome radiju, u sportu te humanitarnim aktivnostima, a među njima se nalaze i tri država prvaka, te brojni sudionici na natjecanjima, pohvalio je maturante Bronić.

Učenikom generacije za sektor gimnazije proglašen je Mate Gašparini, odličan učenik te sudionik na čak tri državna natjecanja – iz biologije, matematike te hrvatskog jezika, na kojem je protekle godine osvojio drugo mjesto. Također, Mate je na državnoj maturi ostvario i 100 postotnu riješenost iz matematike. Za učenika generacije za sektor ekonomije, trgovine i poslovne administracije proglašen je Braian Hrvatin, odličan učenik i sudionik na Državnom natjecanju Mladi poduzetnik na kojem je osvojio 6. mjesto, a sudjelovao je i na Smotri vježbeničkih tvrtki srednjih škola. Istom prigodom pohvaljena je i gimnazijalka Marina Žužić koja je sudjelovanjem na brojim natjecanjima pridonosila afirmaciji škole.

Dogradonačelnica Grada Poreča Parenzo Nadia Štifanić Dobrilović u svom se obraćanju zahvalila profesorima i roditeljima na predanom radu i strpljenju kojim su doprinijeli da ova odlična generacija stasa u dobre, odgovorne i marljive ljude.

– Svake godine svjedočim iznimnim rezultatima učenika SŠ Mate Balote te sam, kao dogradonačelnica, izuzetno ponosna na vas jer ćete i dalje pronositi ime ove škole i našeg grada u mjesta u kojima ćete studirati, stoga vam želim puno uspjeha u svemu što ćete dalje raditi. Budite ponosni da ste bili dio ove škole i budite ponosni što se Porečani, zaključila je Štifanić Dobrilović.

Tijekom svečanosti na gitarama su nastupili Filip Opačić sa skladbom Zvjezdana kiša te Luka Rutić sa skladbom Say something i recitacijom „Zaboravi“ Rade Šerbedžije. Na kraju svečanosti svim su maturantima podijeljene diplome, nakon čega je uslijedilo zajedničko fotografiranje.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email