NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Najboljim izlagačima »La mula de Parenzo«

07.03.2006. 00:00; ; Početna / Novosti / Najboljim izlagačima »La mula de Parenzo«

Sutra u podne u Intersport centru u Zelenoj laguni počinje 19. međunarodni sajam prehrane, pića i opreme za turizam Promohotel. Uoči sajma Franko Štiković, direktor porečke tvrtke Studio 053 koja organizira sajam, održao je konferenciju za novinare sa suradnicama Natašom Ravnić i Anđelkom Jovanović te mr. Vlastom Radoičić iz Bio Istre, koja je već nekoliko godina partner Promohotela.

Ove će se godine na standardnih 3.700 četvornih metara zatvorenog i 1.000 četvornih metara izložbenog prostora na otvorenom predstaviti 180 izlagača iz Hrvatske i okolnih zemalja. Neće izostati najsnažnije i prestižne hrvatske tvrtke, kao ni veliki broj malih proizvođača i trgovaca. »Ove godine nastavljamo sa stručnim okruglim stolovima pa je prvi na redu već u četvrtak u 11 sati, a tema je standard HCCP u turizmu. Drugi okrugli stol bavit će se internet sustavom u turističkim tvrtkama, a održat ćemo ga u petak u 11 sati. Posljednjeg dana sajma, u subotu u 15 sati organiziramo izvlačenje u nagradnoj igri Promohotela za posjetitelje. Naime, svaka kupljena ulaznica u isto je vrijeme listić za nagradnu igru. Prvu nagradu osigurava Agrokor, a radi se o poklon-bonu od 5.000 kuna, dok su ostale vrijedne nagrade paketi proizvoda naših izlagača«, najavljuje Štiković.

Novost sajma su i nagrade izlagačima: prva je za najljepše uređen štand, a ostale tri za najvjernijeg izlagača, najšarmantniju ekipu i originalnu ideju sajma. U suradnji s Dragom Orlićem, pulski umjetnik Milan Legović osmislio je skulpturu »La mula de Parenzo«, koja će u pozlaćenoj inačici biti uručena najboljem izlagaču, a u bakrenoj inačici za ostale tri nagrade, ispričao je Štiković novinarima.

Bio Istra će i ove godine imati izložbu i degustaciju autohtonih ekoloških proizvoda više od 25 proizvođača. »Ove godine imamo priliku pokazati da ekološki proizvod može zasjati u punom sjaju u vremenu straha od ptičje gripe i kravljeg ludila, a prvi put ćemo izaći s programom cvijeća«, najavila je Radoičić.

Suorganizator Promohotela je stručna revija UT-Ugostiteljstvo i turizam, pokrovitelji su Istarska županija, županijska Gospodarska i Obrtnička komora, Hrvatska udruga hotelijera i restoratera te Turistička zajednica Poreča i lokalno Udruženje obrtnika.

S.M., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email