NEWS

Najbolji strijelci Porečani, najbolji kuhari Rovinjci

mrim2979337
Pobjednik Eni Jugovac prima pehar od Graciana Prekalja predsjednika županijskog Lovačkog saveza
10.09.2014. 08:19; ; Početna / Novosti / Najbolji strijelci Porečani, najbolji kuhari Rovinjci

Lovački savez Istarske županije s lovnim uredom Pazi i Lovačkom udrugom “Šljuka” iz Cerovlja organizirao je na strelištu nedaleko Sidreti gađanje glinenih golubova. Bilo je to 19. županijsko natjecanje u lovnom streljaštvu odnosno, 2. natjecanje u lovačkom trapu.

Uz to održano je 11. natjecanje u pripremanju jela od divljači. U gađanju glinenih golubova natjecalo se osam ekipa s ukupno 49 natjecatelja. Prvo mjesto osvojila je ekipa Lovnog ureda Poreč s 132 boda, drugo Buja s 127 bodova, treće Pazina s 124 boda, četvrto Buzeta s 122 boda, peto Pule sa 107 bodova, šesto Labina sa 100 bodova, sedma je bila ekipa Mladeži s 87 bodova, a osma s 85 bodova ekipa Rovinja. U pojedinačnom poretku prvi je bio Eni Jugovac s 42 pogotka od 45 izbačenih glinenih golubova, drugi je bio Paolo Lakošeljac s 42 pogotka, treći Matija Rožar s 41 pogotkom, četvrti Slobodan Mraković s 39 pogodaka, peti Bruno Kožljan s 36 pogodaka i šesti Aleksandar Šimonović s 33 pogotka.

Lovcima su dobrodošlicu na Cerovljanštinu zaželjeli Emil Daus, načelnik općine Cerovlje i Danijel Brenčela, predsjednik Lovačke udruge “Šljuka” koji je dodao kako je ovo i službeno otvaranje lovačkog doma u Sidretima.

Predsjednik županijskog lovačkog saveza Graciano Prekalj posebno se osvrnuo na kampanju “siguran lov” i lovce ponovo pozvao na oprez u lovištu, kako nebi došlo do ranjavanja i neželjenih posljedica.

Natjecanje su potom počasnim hicima otvorili Gracinao Prekalj, Emil Daus, Valter Opašić, načelnik Policijske postaje Pazin i Marijan Brozan, voditelj Lovnog ureda Pazin. Pripremanje lovačkih jela postalo je postala je već tradicija istarskih lovaca.

Tako je u Sidretima minule nedjelje održano 11. županijsko natjecanju u pripremanju jela od divljači koje je pokazalo kako su istarski lovci i dobri kuhari. Prvo mjesto kao najukusnije jelo, po ocjeni Ivana Bertonje, Marijana Brozana i Valtera Benčića, zaslužio je “Rovinjski jesenji čobanac” pripremljen od mesa vepra, srnetine i muflona s palentom kao prilogom, uz dodatak suhih vrganja, upotpunjeno gljivama lisičarkama i šparugama preliveno domaćim maslinovim uljem. Ovo ukusno jelo pripremili članovi Lovačke udruge Rovinj, Franko Udovičić i Dinko Kercan. Sve ostale ekipe Bertonja, Brozan i Benčić proglasili su drugoplasiranim.

(M. RIMANIĆ, Glas Istre)

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email