NEWS
LUTRIJA T

Najavljeno 6. izdanje Sport Festa Poreč

12.10.2022. 19:27; ; Početna / Sport i rekreacija / Najavljeno 6. izdanje Sport Festa Poreč
1

Danas je u Poreču predstavljeno novo izdanje Sport Festa koje će se održati od 14. do 16.10. i koje će grad pretvoriti u središte sportskih događanja. Loris Peršurić, gradonačelnik Poreča i Alan Balen, izvršni direktor Sport Festa, otkrili su detalje bogatog programa s velikim brojem zanimljivih predavača, izlagača i natjecanja.

Kako se Sport Fest već petu godinu za redom održava u prekrasnoj porečkoj Žatici tako će se ovaj sportski vikend dodatno obogatiti i cjelodnevnim zabavnim sadržajem. Ovo će uključivati Red Bull BMX akrobacije, nastupe Dunking Devilsa, natjecanja u body buildingu i fitnesu, crossfitu, freestyle footballu, flying discu, lacrosseu, skate boardu i dodgeballu uz sad već tradicionalno održavanje Run Fest utrke.

Posebno zanimljiv bit će i dodatni sadržaj koji uključuje održavanje predstave „Kakva ti je žena, takav ti je život“ Dragana Marinkovića Mace u subotu, 15.10. u 20 sati, a domaćini i organizatori s posebnim su zadovoljstvom najavili open air koncert Dražena Turine Šajete u petak 14.10. u 17 sati ispred dvorane Žatika.

Uz ovo, svi koji se odluče prisustvovati konferenciji imat će prilike slušati vrlo zanimljive predavače i paneliste među kojima će biti Vedran Ćorluka, Mirela Kardašević, Danira Nakić Bilić, Lukša Jakobušić, Barbara Matić i Lara Cvjetko te još mnogi drugi.

„Hvala organizaciji koja je Sport Fest ponovno vratila u Poreč, koji se kod nas odvijao i lani i predlani, kad gotovo nije ni bilo manifestacija. Rekao bih da je ovo idealna manifestacija za sve generacije jer ima vrlo mnogo dobrih predavanja i gostovanja, ali je i ponuda sportova izuzetna. Zato sve pozivam da dođu do dvorane Žatika ovaj vikend i uživaju u Sport Festu, sudjeluju u nekom od događanja.

Inače, Poreč ovih dana, ali zapravo i već više od mjesec intenzivno živi sport, prošli vikend imali smo veliku biciklističku utrku Istra 300, sada je Sport Fest u našem gradu, ovaj vikend održava se i Ironman…. Poreč je grad koji živi sport, grad koji ima jako puno sportaša profesionalaca i rekreativaca, grad koji ima jedno igralište na otprilike 200 stanovnika, daleko više od nacionalnog prosjeka, grad sa šest javnih dvorana, dvije privatne, bezbroj teniskih i drugih sportskih terena, s novim nogometnim kampusom, a planiramo toga još. Zato mislim da će se svi složiti da je Sport Festu mjesto upravo tu, u Poreču.“ – izjavio je gradonačelnik Poreča i predstavnik domaćina, g. Loris Peršurić.

Organizatori pozivaju sve zainteresirane  da im se pridruže uz podsjetnik da je sav sadržaj Sport Festa, osim konferencije, besplatan.

Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email