NEWS
VALFRESCO S-170422

Najavljene radionice ” Djeci našeg malog mjesta” za djecu u Baderni

25.08.2014. 15:47; ; Početna / Novosti / Iz mjesnih odbora / Najavljene radionice ” Djeci našeg malog mjesta” za djecu u Baderni
2014-08-25_15h55_07

Na konferenciji za novinare koja je danas održana u Maloj vijećnici Grada Poreča najavljeno je provođene projekta „Djeci našeg malog mjesta“ u Mjesnom odboru Baderna.  O projektu su govorili gradonačelnik Edi Štifanić, predsjednik Mjesnog odbora Baderna Petar Banko, predstavnica Zaklade za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva Romina Ružić te voditeljica projekta Manuela Janko.

Predsjednik Mjesnog odbora Baderna Petar Banko zahvalio je Zakladi za poticanje partnerstva i razvoja civilnog društva na financijskoj podršci te je pozvao roditelje na dogovor u petak 29. kolovoza u 18 sati u prostor bivše škole u Baderni.
Gradonačelnik Edi Štifanić istaknuo je da su upravo mali projekti jako bitni jer uključuju mještane te je zahvalio svima koji su učestvovali u izradi projekta.
U mjesnom odboru Baderna ima mnogo mladih obitelji s malom djecom, a bitnu promjenu u kvaliteti života donijeli su vrtić i jaslice te su uvelike oživjeli mjesni odbor.  Istaknuo je svoju podršku projektu uz nadu da će se slični projekti odvijat i u drugim mjesnim odborima koji su udaljeni od Poreča.
Romina Ružić iz Zaklade istaknula je da se mjesni odbor Baderna prvi put javio na natječaj Zaklade „Mali projekti za bolje sutra“ koji se financira iz sredstava osiguranih u Fondu gradova i općina koji za sada broji 15 članova. Grad Poreč prepoznao je vrijednost ovog Fonda te je njezin član postao još 2010. godine.
Cilj je ovih malih projekata riješiti neki od problema u zajednici i time poboljšati kvalitetu življenja.
Voditeljica projekta Manuela Janko istaknula je da se radi o sportskoj i kreativnoj radionici te radionici talijanskog jezika, namijenjenim djeci u dobi od 3 do 10 godina. Radionice će dijelom biti financirane iz sredstava Zaklade, a dijelom participacijom roditelja koja će iznositi 50 kn po djetetu i po radionici.

M.J.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email