NEWS

Najavljen "Cvjetni vikend u Poreču" – 18. i 19. travnja 2008. godine

06.04.2008. 00:00; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Najavljen "Cvjetni vikend u Poreču" – 18. i 19. travnja 2008. godine
885093.jpg

Novu gradsku manifestaciju predstavili su direktor TZG Nenad Velenik, direktor komunalnog poduzeća "Usluga" Rodoljub Kosić i voditeljica RJ "Hortikultura" istog poduzeća Nevija Poropat.
"Ideja inicijatora ovog svojevrsnog 1. Sajma cvijeća je bila popuniti vrijeme između Uskršnjih blagdana i Međunarodnog dana rada – 1. maja, tako da smo ovih dana imali festival pročitanih knjiga "BOOKtiga", a sada TZG sa svojim partnerom "Uslugom" – koji će biti pouzdan i stručan suradnik, organizira i "Cvjetni vikend u Poreču" kako bi posjetitelji grada i stanovnici dobili novi sadržaj ", rekao je u uvodu Nenad Velenik.
Istog vikenda u Poreču će se održati i Finale Svjetskog streličarskog kupa, te auto-moto show na gradskom parkiralištu.
Rodoljub Kosić, direktor "Usluge" izrazio je zadovoljstvo što njegovi djelatnici mogu dati još jedan doprinos vizualnom identitetu grada,  jer sada osim hortikulturnog uređenja, uoči Dana Grada organiziraju i "Cvjetni vikend". "Kada smo ideju testirali u gradu iznenadili smo se odazivom, praktično svih koji će i dati doprinos ovoj manifestaciji: dječji vrtići, osnovne škole, srednje škole, udruge mladih – USB i Društvo "Naša djeca ", Likovna udruga Poreč, mladi glazbenici "Porečkih delfina" , te poduzetnici.
Grad Poreč je dosad osvojio 7 turističkih cvjetova za uređenje grada, no Poreč nije samo centar, važno je posvetiti pažnju i ulazima u grad i široj okolici grada. Ove godine smo u organizaciju krenuli oprezno kako bi provjerili vlastite resurse za organiziranje ovakve manifestacije, naredne godine "Cvjetni vikend " možemo organizirati i na drugim lokacijama u gradu i u više navrata, no želimo postati tradicionalnom i međunarodnom manifestacijom ".
Nevija Poropat je izvjestila da će na "Cvjetnom vikendu" sudjelovati 25 izlagača iz Istarske županije, proizvođača cvijeća, lijesnica, sadnica i cvjećarne. Štandovi će se prostirati na 1.600 kvadratnih metara površine. Izlagat će i TZ Kaštelir-Labinci, "Bio Istra", proizvođač lavande i proizvoda od lavande, "MIH" – masline i drugi sadni materijal, srednja škola "Antona Štifanića" – eko gastro ponudu, a srednja škola "Mate Balota" će imati edukacijski program. Pekara "Concettino" će svim sudionicima programa donirati "slatke cvjetne proizvode" i krafne.
"Izlagači će također dati donacije u cvijeću i raslinju ( vrijednost od 400-500 kuna ), a "Usluga" će u ime organizatora to podijeliti dječjim vrtićima i školama za uređenje okoliša i prostorija. "MIH" će donirati po jednu sadnicu masline svakoj školi i vrtiću. Grad Poreč je ustupio tipizirane štandove, tako da će svi izlagači imati iste uvjete i izgled. Izlagači imaju obvezu pripremiti poseban izložak za prezentaciju, a ostali prostor za ponudu, na prodaju. Izlagači će dobiti nagrade u više kategorija. Likovna udruga Poreč će imati svoju tematsku – cvjetnu prodajnu izložbu, kao i Udruga invalida Poreča, a prihod ide u humanitarne svrhe", rekla je na kraju Nevija Poropat.
Svoj kutak će imati i dvije Eko patrole, "Usluge" i srednje škole "Antona Štifanića" gdje će se prezentirati porečke "ekološke crne točke" i "pozitivni primjeri" odnosa prema okolišu.
Posjetitelje "Cvjetnog vikenda" zabavljat će duo "Magnolija" i KUD "Kosirići" iz Tinjana.
Turistička zajednica Grada Poreča je izdvojila 50.000 kuna, Grad Poreč ( iz Proračuna ) 30.000 kuna, a donatori još oko 20.000 kuna za organizaciju ovog prvog "Cvjetnog vikenda u Poreču".

R.V.A.

Print Friendly, PDF & Email