NEWS

Najave iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
15.02.2016. 17:54; ; Početna / Obavijesti / Najave iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

———————— OSCAR REVIJA ————————

18.2.2016. u 20h  ///  DANKINJA4 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR
IZVORNO IME: The Danish Girl
REDATELJ: Tom Hooper   |  ŽANR: Biografija, drama
ULOGE: Eddie Redmayne, Alicia Vikander, Amber Heard
TRAJANJE FILMA: 119 minuta
SADRŽAJ FILMA: DANKINJA je izvanredna i nevjerojatna, istinita ljubavna priča nadahnuta životima umjetnica Lili Elbe i Gerde Wegener.

Brak i profesionalni život Lili i Gerde razvijao se i mijenjao kroz Lilino životno putovanje (dobitnik Oscara Eddie Redmayne) kao prvoga muškarca na svijetu koji je promjenom spola postao žena. Operacije koje su Lili učinile ženom podijelile su svijet i postale novinarska senzacija. Scenarij je nastao prema istoimenom romanu, bestseleru Davida Ebershoffa.

19.2.2016. u 18h  ///   SOBA4 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR
IZVORNO IME: Room
REDATELJ: Lenny Abrahamson   |  ŽANR: Drama
ULOGE: Brie Larson, Jacob Tremblay, Sean Bridgers
TRAJANJE FILMA: 118 minuta

SADRŽAJ FILMA: Poput svake dobre majke, Ma se posvetila tome da je Jack sretan i siguran, dajući mu puno topline i ljubavi, često radeći tipične stvari poput raznih igara i pričanja priča. Njihov život, međutim, je sve osim tipičnog – zarobljeni su – zatvoreni u malom prostoru bez prozora od oko 9 kvadratnih metara, koji Ma eufemistički zove „Sobom“. Ma je za Jacka stvorila cijelis svemir unutar Sobe, i ne preže od ničega kako bi mu omogućila da živi ispunjenim životom. Ali Jackova znatiželja o njihovoj situaciji samo raste i kad njezina izdržljivost dosegne svoje granice, zajedno će se upustiti u rizičan bijeg koji će ih na kraju suočiti s onime što može ispasti još strašnijim: stvarnim svijetom.

19.2.2016. u 20.15h  ///  CAROL6 NOMINACIJA ZA NAGRADU OSCAR
IZVORNO IME: Carol
REDATELJ: Todd Haynes  |  ŽANR: romansa, drama
ULOGE: Cate Blanchett, Rooney Mara, Sarah Paulson
TRAJANJE FILMA: 118 minuta

SADRŽAJ FILMA: Adaptacija romana Cijena soli , čuvene Patricije Highsmith, prati dvije žene različitog porijekla koje započnu ljubavnu aferu u New Yorku 1950-ih. Mlada žena u svojim 20-ima, Therese Belivet je prodavačica na Manhattanu i sanja o ispunjenijem životu kada u njezin život uđe Carol, privlačna žena zarobljena u braku bez ljubavi.Ubrzo dvije će se žene početi zaljubljivati.

20.2.2016. u 18h  ///  IZVRNUTO OBRNUTO2 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR
SINKRONIZIRANO!!
IZVORNO IME: Inside out
REDATELJ: Pete Docter  |  ŽANR: animirani
ULOGE: Bojan Navojec, Pjer Meničanin, Iva Šulentić, Marko Makovičić, Judita Franković

TRAJANJE FILMA: 102 minuta

SADRŽAJ FILMA: Iz Pixarovog studija dolazi fantastična priča o emocijama poznatog oskarovca Pete Doctera. Izvrnuto Obrnuto je animirani film koji nas vodi na najneobičnija mjesta unutar uma koja možete zamisliti. Svima je poznato da je odrastanje jedno teško putovanje pa tako i za Rajku, djevojčicu koja se s obitelji preselila u San Francisco gdje njezin otac započinje novi posao. Kao i svi mi, Rajka je vođena svojim emocijama, a to su Sreća, Strah, Tuga, Ljutnja i Gadljivost. Rajkine emocije žive u stožeru, kontrolnom centru njezinog uma odakle je svakodnevno savjetuju.

20.2.2016. u 20h  ///  MRSKA OSMORKA3 NOMINACIJE ZA NAGRADU OSCAR
IZVORNO IME: Hateful eight
REDATELJ: Quentin Tarantino  |  ŽANR: western
ULOGE: Samuel L. Jackson, Jennifer Jason Leigh, Kurt Russell
TRAJANJE FILMA: 168 minuta

SADRŽAJ FILMA: U osmom po redu Tarantinovom filmu možete vidjeti, kao što se i očekuje od dotičnog redatelja, krupnog kalibra(po pitanju oružja i glumaca), opake replike, puno prolivene krvi i veliku navalu testosterona!

Radnja je smještena desetak godina nakon Građanskog rata i prati dogodovštine Marquisa Warrena (SamuelL.Jackson), bivšeg vojnika Unije i lovca na glave blokiranog snježnom olujom u malom gradiću u Coloradu. U zanimljivoj vožnji se igrom slučaja upoznaje sa Russellovim likom Johnom Ruthom koji prevozi zatvorenicu Daisy (Jennifer Jason Leigh)te još petero koji će zaokružiti ‘osmero’ iz naslova filma.

KAZALIŠNA PREDSTAVA ZA DJECU

U srijedu, 17. veljače 2016. održat će se kazališna predstava Maša i medvjed beogradskog ”Mašinog pozorišta”. Zbog velikog interesa predstava će se održati u tri termina:

u 17,00 sati, u 18,30 sati te u 19,30 sati.

O predstavi “Maša i medvjed”

Maša je preslatka djevojčica koja je osvojila srce svog najboljeg prijatelja medvjeda.

Maša ima rođendan a njezin najbolji prijatelj, medvjed, namjerava joj napravit nezaboravnu rođendansku zabavu. Istovremeno čarobnjak Zloćko Boćko, koji je zaledio cijelu šumu, želi pokvariti rođendansku zabavu.

Ipak, Maša i medvjed uz pomoć djece iz publike uspijevaju pobijediti Zloćka Boćka i veselo proslaviti Mašin rođendan.

Cijena ulaznice je 30,00 kn. Rezervacije se mogu vršiti na mail: [email protected]

OBRAZOVANJE

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da započinje novi ciklus verificiranih tečajeva stranih jezika, programa osposobljavanja i kreativnih radionica.

Računovostveno – knjigovodstveni referent, dadilja, njegovatelj, maslinar, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Za informacije i prijave javite se na broj telefona 887-216.

Više na web stranicama www.poup.hr.

 

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta. Obratite nam se s povjerenjem na broj telefona 887 – 216 ili na e-mail [email protected].

 

Mješoviti pjevački zbor «Joakim Rakovac» počinje s radom te poziva sve ljubitelje zborskog pjevanja im se pridruže tako što će se javiti na audiciju koja se održava ponedjeljkom i četvrtkom u 19.30 sati u prostorijama zbora (bivši Roxy bar, između zgrade Učilišta i Gradske uprave).

Postanite član porečkog gradskog zbora!

Informacije možete dobiti na broju telefona 887-216 ili putem e.maila [email protected].

LIKOVNA DJELATNOST

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje natječaj za izlaganje na 10. izložbi likovnih amatera Pro futura. Natječaj je otvoren do 13. ožujka a sve informacije mogu se potražiti na web stranici Učilišta www.poup.hr.

Print Friendly, PDF & Email