NEWS
VALFRESCO sredina

Najave aktivnosti i tečajeva iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

poup-logo-v
18.01.2022. 09:13; ; Početna / Obavijesti / Najave aktivnosti i tečajeva iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Glazbeno-scenska djelatnost

Kino

četvrtak, 20.1.2022.,  petak, 21.1.2022. i subota, 22.1.2022. u 18.00
ENCANTO: NAŠ ČAROBNI SVIJET – SINKRONIZIRANO
izvorno ime: Encanto
redatelj: Jared Bush, Byron Howard, Charise Castro Smith
žanr: animirani
uloge: Mia Negovetić, Ksenija Prohaska, Filip Riđički, Iva Mihalić, Albina Grčić, Lu Jakelić, Ervin Baučić, Sabrina Hebiri, Damir Kedžo
trajanje: 99 min 

sadržaj: Animirana priča o neobičnoj obitelji Madrigal, koja živi skrivena u magičnoj kući u planinama Kolumbije, u divnom i šarmantnom mjestu zvanom Encanto. Magija Encanta blagoslovila je svako dijete u obitelji jedinstvenim darom, od super snage do moći iscjeljenja, osim Mirabel. Ali kada otkrije da je magija koja okružuje Encanto u opasnosti, Mirabel shvati da bi ona, jedina „normalna“ Madrigal, mogla biti posljednja nada svoje izuzetne obitelji.

Iako se obitelj Madrigal možda razlikuje od vaše, s njima ćete se osjećati baš kao kod kuće.

četvrtak, 20.1.2022. , petak, 21.1.2022. i subota, 22.1.2022. u 20.00  

KING’S MAN: POČETAK (15 god)
izvorno ime: The King’s Man
redatelj: Matthew Vaughn 
žanr: akcija, avantura
uloge: Gemma Arterton, Matthew Goode, Aaron Taylor-Johnson, Ralph Fiennes
trajanje: 131 min 

sadržaj: Temeljen na stripu „The Secret Service” Marka Millara i Davea Gibbonsa, novi nastavak u franšizi KINGSMAN vodi nas na početak priče, prije radnji koje su se dogodile u nastavcima Kingsman: Tajna služba i Kingsman: Zlatni krug. Glumačka postava ni ovaj put nije razočarala: Ralph Fiennes, Gemma Arterton, Rhys Ifans, Matthew Goode, Tom Hollander, Harris Dickinson, Daniel Brühl, Djimon Hounsou, i Charles Dance, a redateljsku palicu ponovno je preuzeo Matthew Vaughn.

 

Rezervacija i kupnja ulaznica moguća je na blagajni Učilišta ili preko internetskog rezervacijskog sustava: www.rezervacije-poup.hr.

Likovna djelatnost

12 LICA POREČA / izložba fotografija

Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: 12. 1. 2022. – 29. 1. 2022.

radno vrijeme galerije: svakim danom 17 – 20 sati (u prijepodnevnim satima prema prethodnom dogovoru na telefon 887 217)
nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Izložba fotografija 12 lica Poreča rezultat je natječaja kojim je Grad Poreč-Parenzo u listopadu 2021. pozvao sugrađane da sudjeluju u kreiranju kalendara za 2022. godinu.
Na natječaj su pristigle 153 fotografije različitih tema koje se mogu vidjeti na izložbi u digitalnom obliku.  Dvanaest izloženih fotografija koje kreiraju kalendar izabrano je glasanjem na Facebooku, a njihovi autori su: Kristijan Barbić, Antonio Petrovski, Ivana Koštro, Dean Srdoč, Lenka Šajina, Vladimir Bugarin, Marija Marjanović, Marinela Žiković i David Soldatić.

Obrazovna djelatnost 

Obavijest o programima obrazovanja 

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da u veljači započinje novi ciklus verificiranih tečajeva stranih jezika, programi osposobljavanja i kreativnih radionica.

Računovostveno – knjigovodstveni referent, njegovatelj, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Želite li učiti strani jezik prema europskom referentnom okviru za jezike i svoje znanje upisati u e-radnu knjižicu? U Pučkom otvorenom učilištu Poreč pohađat ćete nastavu engleskog, njemačkog ili talijanskog jezika dvaput tjedno u popodnevnim satima, uz iskusne stručne stalne predavače. Nastava se odvija prema provjerenim metodama poučavanja, u suvremeno opremljenim učionicama i uz kvalitetnu organizaciju. Programi su odobreni od strane Ministarstva znanosti, obrazovanja i sporta.

Osim jezičnih tečajeva, upisujemo polaznike i u program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta. U 120 nastavnih sati, pohađajući stručno-teorijsku nastavu, polaznici će usvajati znanja za evidentiranje poslovnih događaja i vođenja poslovnih knjiga u računalnom programu Synesis.

 Više informacije o upisima možete dobiti putem e-maila [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216. 

—————————————————————————————————————————  

OSPOSOBLJAVANJE ZA NJEGOVATELJICE – UPISI

PUČKO OTVORENO UČILIŠTE POREČ upisuje polaznike za verificirani program osposobljavanja za NJEGOVATELJA/ICU STARIJIH I NEMOĆNIH OSOBA

Obzirom na sve veći broj otvorenih domova za starije i nemoćne koji imaju potrebu za educiranim osobljem, ovim programom želimo polaznicima ponuditi veće mogućnosti za zaposlenjem, a potencijalnim poslodavcima osigurati adekvatno obučene zaposlenike koji će kvalitetno skrbiti za njihove korisnike ili članove obitelji.

 • Uvjeti upisa: završena osnovna škola
 • Trajanje: 500 nastavnih sati
 • Sadržaj programa: teorijska nastava (gerontologija, psihologija starenja, njega bolesnika, prva pomoć, anatomija, fiziologija i bolesti, zaštita na radu) te praktična nastava i stručna praksa
 • Isprave potrebne za upis (preslike):

– završna svjedodžba osnovne ili srednje škole

– domovnica

– rodni list

– liječničko uvjerenje o psihofizičkoj sposobnosti

– sanitarna knjižica

 • Uvjerenje: po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu
 • Cijena osposobljavanja: 4.800,00 kn s mogućnošću plaćanja u obrocima
 • Početak nastave: veljača 2022.

Informacije i upisi: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected].

—————————————————————————————————————————  

OSPOSOBLJAVANJE ZA RAČUNOVODSTVENO – KNJIGOVODSTVENOG REFERENTA

Pučko otvoreno učilište Poreč upisuje polaznike u verificirani program osposobljavanja za računovodstveno – knjigovodstvenog referenta.

Cilj ovog tečaja je osigurati potrebna znanja i vještine za obavljanje poslova računovodstveno knjigovodstvenog referenta u modernom poslovnom okruženju, te na taj način steći samostalnost u provođenju knjiženja poslovnih događaja u skladu sa važećim zakonskim propisima, izrađivanju raznih vrsta obračuna i sastavljanju financijskih izvještaja.

Nastava je usmjerena na praktični dio koji se izvodi putem specijaliziranog računovodstvenog softvera SYNESIS, knjiženjem poslovnih promjena zastupljenih u svakodnevnom poslovanju poduzeća, te popunjavanjem raznih obrazaca, prijava i izvještaja. Teorijski dio nastave izvodi redovnom nastavom putem prezentacija, uz priručnik koji se redovito ažurira.

 • Uvjeti upisa:      – završena srednja škola

– 18 godina

 • Trajanje:         120 nastavnih sati
 • Dokumenti potrebni za upis (preslike):

                                               – završna svjedodžba srednje škole

                                               – domovnica

                                               – rodni list

 • Uvjerenje: po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu
 • Cijena osposobljavanja: 4.300,00 kn s mogućnošću plaćanja u obrocima
 • Početak nastave:1.2022.
 • Prijavnica: https://forms.gle/oeCQyfkdiComZ8Pc6
 • Informacije: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected].

—————————————————————————————————————————

UPISI NA TEČAJEVE STRANIH JEZIKA

Zajednički referentni nastavni program učenja stranih jezika usklađen je s europskim smjernicama, a njegov sastavni dio čine prihvaćene razine jezičnih kompetencija.

Takav program osigurava fleksibilnost jer omogućava predavačima i voditeljima da sami odabiru materijale i načine na koje će postići rezultate te pruža mogućnost uvođenja sadržaja i različitih aktivnosti koje je moguće ostvariti u specifičnim uvjetima u kojima se nastava odvija i gdje nastavnik odabire u skladu s potrebama, interesima i mogućnostima pojedinaca ili grupa.

Cilj nastave stranog jezika je razvijanje komunikacijskih kompetencija tj. osposobljavanje polaznika za prikladnu komunikaciju na stranom jeziku u raznim situacijama: u sredini gdje se govori njemački jezik, u vlastitoj zemlji sa stranim govornicima, na multinacionalnim skupovima i u drugim situacijama u kojima se moraju služiti njemačkim jezikom. To znači omogućiti polaznicima postizanje jezične kompetencije u svim jezičnim vještinama: slušanju, čitanju, govornoj interakciji, govornoj produkciji i pisanju. Pritom se kod polaznika razvija razumijevanje i prihvaćanje novih i drukčijih kultura – interkulturalna kompetencija i tolerancija, ali i svijest o vlastitoj kulturi.

Polaznici jezik svladavaju putem slušanja, čitanja, govorne interakcije, govorne produkcije, pisanja te razvijanjem komunikacijskih strategija i jezičnih kompetencija uz pouku o načinu učenja.

Metodološki pristup se prilagođava korisnicima i uvijek se odabire pristup kojim će se najuspješnije ispuniti postavljeni ciljevi.

Uz poštivanje epidemioloških mjera i preporuka vezanih za održavanje nastave, početak nastave planiran je početkom veljače.

 • Trajanje:          70 školskih sati/modul
 • Nastava:          2 × tjedno po tri školska sata / 3 mjeseca
 • Cijena programa:770,00kn, plativo u tri mjesečne rate po 590,00kn.
 • Dokumenti potrebni za upis (preslike):

                                               – završna svjedodžba srednje škole

                                               – domovnica

                                               – rodni list

 • Uvjerenje:          po uspješnom završetku osposobljavanja, polaznik dobiva uvjerenje o osposobljenosti koje se upisuje u radnu knjižicu
 • Početak nastave: veljača 2022.
 • Informacije i upisi: na broj telefona 052 887 216 ili e-mail [email protected].
Print Friendly, PDF & Email
Ljekarna