NEWS
valfresco

NAJAVA PRVOG IZDANJA GLAZBENOG FESTIVALA "MONTRAKER LIVE"

15.07.2009. 00:00; Učitavanja: 117; Početna / Lifestyle / Zabava / NAJAVA PRVOG IZDANJA GLAZBENOG FESTIVALA "MONTRAKER LIVE"
955montraker_live.jpg

Na Montrakeru u Vrsaru, u ugodnom ambijentu ugostiteljskog objekta „Orlandin", održana je danas najavna konferencija za novinare Montraker Live Music Festivala, koji će se održati na Montrakeru, u Vrsaru, 18., 19. i 21.07., uz nastup 6 eminentnih izvođača jazz i blues glazbe.
Predstavnik Općine Vrsar (koji ujedno vrši funkciju organizacijskog direktora i PR-a festivala) Marin Grgeta, istaknuo je kako je prvo izdanje ove manifestacije još jedan korak dalje u nastojanjima da se promovira Vrsar kao turistička destinacija okrenuta kulturi i zabavi, a naročito područje Montrakera kao zone namijenjene upravo kulturi, zabavi ali i sportu i rekreaciji te kupanju i uživanju u blagodatima ljeta. Montraker Live Music Festival je druga velika manifestacija koja se organizira na tom prostoru, u vrlo kratkom razdoblju (početkom mjeseca se tu održao i prvi „Casanovafest", festival ljubavi i erotike). Područje Montrakera je pravi biser, ogromna javna površina na iznimno atraktivnom dijelu obale, i cilj je Općine da što više posjetitelja dozna za nju, a naročito oni smješteni u privatnom smještaju kojima je javna plaža najbolja opcija. Konačno, festivali poput Montraker Live-a predstavljaju i odličnu ponudu i za posjetitelje Vrsara i za lokalno stanovništvo.
Umjetnički direktor festivala Svetozar Rackov predstavio je ukratko program. Istaknuo je da će se održati šest koncerata raspoređenih u tri dana. Prvi koncert će svakog dana startati u 22,00 sata, a drugi će koncert uslijediti nakon završetka prvog. Koncepcija je takva da će prvi koncert uvijek biti „laganiji", „akustičniji" a drugi malo „jači", „električniji". Ulaz na koncerte je besplatan. Festival otvaraju Tamara Obrovac i Matija Dedić, koji dugo nisu svirali zajedno, a nakon toga nastupa sekstet Guitarland iz Italije, jedinstven glazbeni projekt sa šest gitarista, svakim zaduženim za drugi stil. U nedjelju nastupaju Daniele di Bonaventura & Black Coffee, jedinstven hrvatsko talijanski projekt koji je upravo izdao cd prvijenac, te nakon njih Cedric Burnside & Lightnin´ Malcolm, blues sa juga SAD-a. U ponedjeljak nema koncerata a festival se zatvara u utorak, nastupom najprije Damir Kukuruzović Gipsy Jazz Quartet-a, a vrhunac manifestacije bit će Roy Roberts Blues Band-a iz Južne Caroline. Rackov je naglasio da se radi o iznimno kvalitetnim izvođačima, dobar dio kojih je ovdje samo zbog nastupa na Montraker Live Music Festivalu.

Organizatori festivala su Općina Vrsar i Turistička zajednica Općine Vrsar, a glavni pokrovitelj je turističko poduzeće Maistra, kojoj se Grgeta posebno zahvalio, ističući kako bi bilo vrlo teško organizirati manifestaciju poput ove bez sinergije Općine, Turističke zajednice i najvećeg lokalnog turističkog poduzeća.

ZA ORGANIZATORA
Marin Grgeta, v.r.

Print Friendly, PDF & Email
LaPentola S