NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan i pregled programa do kraja ožujka

2019-02-11_08h40_41
11.02.2019. 12:32; Učitavanja: 217; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan i pregled programa do kraja ožujka

Kazalište

UTORAK U FOAJEU
utorak, 12. 2. u 19.00
Eufrazijana za odrasle

predavanje dr. sc. Ivana Matejčića
foaje kazališta

Eufrazijeva bazilika naša je najvrjednija, svjetski poznata baština. No koliko zapravo o njoj znamo? Ne propustite upoznati Eufrazijanu na svjež i drugačiji način, i to od najbolje osobe od koje to možete čuti – našeg sugrađanina i vrijednog znanstvenika koji je znatan dio svog profesionalnog života posvetio njezinom istraživanju i očuvanju – dr. sc. Ivana Matejčića.

srijeda, 13. 2. u 20.00
Njegovi džepovi puni kamenja
Kontrast teatar
autorica: Marie Jones
redateljica: Barbara Rocco
uloge: Matko Buvač, Andro Damiš

Radnja predstave smještena je u Mačkovec na jezeru Martica, gdje se snima visokobudžetni film u kojemu uloge statista nose stanovnici sela. Među tim statistima nalaze se i glavni likovi predstave, dvojica neostvarenih mladića koji, ne ostavljajući ništa iza sebe, neprimjetnim ulogama u filmu žele osigurati svoju budućnost, pronaći sebe i ostvariti svoje životne ciljeve. Proživljavajući sudbinu glavnih likova, Matko i Andro ovom diplomskom predstavom tragaju za ostvarivanjem svojih životnih želja. Ili su im već na tragu?

Kino

VALENTINOVO U KINU POREČ:
četvrtak, 14. 2., petak, 15. 2. i subota, 16. 2. u 18.00
Alita: anđeo borbe / Alita: Battle Angel – kategorija 12
redatelj: Robert Rodriguez
žanr: akcijska avantura, znanstvena fantastika
uloge: Rosa Salazar, Jennifer Connelly, Eiza González, Christoph Waltz
trajanje: 122 minute

sadržaj: Nekoliko stoljeća u budućnosti, u gradu Iron City, napuštenu Alitu u besvjesnom stanju pronalazi suosjećajni cyber-liječnik Ido koji je dovodi u svoju kliniku. Kada se Alita probudi, ne sjeća se tko je, niti prepoznaje svijet u kojem se nalazi. Aliti je sve novo, svako joj je iskustvo prvo. Dok uči snalaziti se u novom životu i na ulicama Iron Cityja, Iro je pokušava zaštititi od njezine misteriozne prošlosti, a njezin joj novi prijatelj s ulice, Hugo, pokušava pomoći da se prošlosti sjeti. Između njih dvoje počne se razvijati sve veća zaljubljenost, sve dok smrtonosne snage ne dođu po Alitu i krenu narušavati njezine novostečene odnose. Tada Alita otkriva da ima izvanredne borilačke sposobnosti koje može iskoristiti kako bi spasila svoje voljene. Odlučna da otkrije istinu o svom podrijetlu, Alita kreće na put koji će je voditi u borbu protiv nepravdi mračnog, korumpiranog svijeta.

 

četvrtak, 14. 2., petak, 15. 2. i subota, 16. 2. u 20.00
Mala Italija / Little Italy – kategorija 12
redatelj: Donald Petrie
žanr: romantična komedija
uloge: Hayden Christensen, Emma Roberts, Alyssa Milano
trajanje: 102 minute

sadržaj: Nakon povratka kući Nikki Angioli otkriva da se u talijanskome kvartu u kojemu je odrasla malo toga promijenilo. Na tom istom mjestu, na kojemu vrijeme kao da je stalo, Nikki pronalazi ljubav iz neprijateljskih redova. Kada očevi dviju konkurentskih pizza-restorana saznaju da su se njihova djeca međusobno zaljubila, odluče organizirati kulinarski obračun. Ali dvoje mladih nisu jedini u obitelji koji moraju skrivati svoju romansu…

Pregled zbivanja POUP

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email