NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

kazaliste-porec
30.06.2014. 10:36; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO_____________________________________________________

Četvrtak, 3.7.2014.

U 20:00 Duh četrdeset i pete

Izvorno ime: The Spirit of ’45
Žanr: Dokumentarni
Redatelj: Ken Loach
Glavne uloge: Winston Churchill, Tony Benn, Clement Attlee

Svjetski rat je završio. 1945. bila je presudna godina u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva. Jedinstvo koje je vodilo kroz rat sjedinjeno s iskustvom tegobnog međuratnog vremena dovelo je do ideje o boljoj budućnosti. Stvorio se duh vremena gdje je svatko svakome pružao ruku.

U 22:00 Obiteljski kaos

Izvorno ime:    Blended
Redatelj:    Frank Coraci
Uloge:    Drew Barrymore, Adam Sandler, Kevin Nealon
Žanr:    obiteljska komedija
Trajanje filma:    117 minuta
Godina:    2014
Država:    SAD

OBITELJSKI KAOS je treća komedija glumačkih zvijezda Adama Sandlera i Drew Barrymore, nakon uspješnica 50 First Dates i The Wedding Singer. Nakon katastrofalnog prvog spoja samohrani roditelji Lauren (Barrymore) i Jim (Sandler) složit će se samo oko jedne stvari: nikad se više ne žele vidjeti. No kad se oboje slučajno prijave za zabavni obiteljski odmor s djecom, naći će se prisiljenima tjedan dana dijeliti apartman u luksuznom afričkom safari odmorištu.

Petak, 4.7.2014.

u 20:00 Obiteljski kaos
u 22:00 Duh četrdeset i pete

Subota, 5.7.2014.

u 20:00 Duh četrdeset i pete
U 22:00 Obiteljski kaos

JAZZ U LAPIDARIJU

U srijedu, 02. 07. 2014. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «19. Jazz-a u Lapidariju», održat će koncert  HOT CLUB, iz Zagreba,  u sastavu: Marijan Kraina,  harmonika, Mate Matišić, gitara, Jurica Štelma, kontrabas.
Cijena ulaznice za jazz koncerte: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Lapidarij, na dan koncerta, sat vremena prije početka istog.

KONCERTI U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI

53. Festival „ Koncerta u Eufrazijani“ Poreč, Eufrazijeva Bazilika

U petak, 4. srpnja 2014. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «53. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične glazbe  Gudački kvartet slovenske filharmonije

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

OSNOVNA GLAZBENA ŠKOLA SLAVKA ZLATIĆA

Pučko otvoreno učilište Poreč, Osnovna glazbena škola «Slavko Zlatić»  organizira  Završni koncert učenika šestog razreda u utorak, 01. srpnja 2014. godine u 20,00 sati u Koncertnoj dvorani Škole,  Poreč, Kandlerova 2.

ULAZ SLOBODAN.

IZLOŽBA U GALERIJI ZUCCATO

Pozivamo Vas na otvorenje Dućana metafora radionice Petikat koje će se održati 03.07. u 21.00 u galeriji Zuccato (Dekumanska 31). Izložba ostaje otvorena do 30.07.

Putujući ambijent radionice Petikat nazvan Dućan metafora ponovno dolazi u Galeriju Zuccato. Prije dvije godine Putujući ambijent radionice Petikat nazvan Dućan metafora ponovno dolazi u Galeriju Zuccato. Prije dvije godine prostor Galerije pretvoren je u mjesto razmjene, otvorenosti i poprište najrazličitijih druženja i događanja. Začudnom atmosferom, različitim dizajnerskim artefaktima, bizarnim svakodnevnim predmetima Galerija se i ove godine transformira u itinerarij različitih metafora koji je bio i jest životni i radni prostor autora i domaćina Stanislava Habjana. Ova posebna umjetnička instalacija svoju dovršenost može postići tek kad posjetitelj postaje aktivnim sudionikom i prihvati jezični kod koji sugerira određena metafora. Pristup autora polazi iz samog razumijevanja metafore, termina iz književnosti koji upućuje na prihvaćanje zajedničkog koda, odnosno poruke, kako bi interaktivni doživljaj djela mogao biti potpun. Predmeti, tekstovi i slikovni materijal koriste se pritom kao riječi, a njihovo izmještanje iz izvornog konteksta, njihovo preneseno značenje, postaje dio komunikacije koja je, kako bi bila započeta, ostvarena putem priče u kojoj se autor javlja kao pripovjedač u prvom licu. Literarnost, kao i način pisanja i iščitavanja poruke nezaobilazan je dio ove instalacije te Habjanova rada.
Kao što je prije dvije godine Dućan metafora bio upotpunjen izložbom na prvom katu pod nazivom Post Adria, jednog od autora Dućana Danijela Žeželja, ovaj put se komunikacijski lanac nastavlja svojevrsnom retrospektivom Stanislava Habjana pod naslovom Dialogues.
Dijalozi, kao novo poglavlje Habjanova rada, simbolično je označeno po prvi puta i samostalnom autorizacijom izložbe. Koristeći se kao i dosad ravnopravno tekstom, fotografijom, dizajnom i performansom, autor kao da već i naslovom sada ističe literarni izričaj. Kolaž izgrađen nizom samostalnih jedinica u Dućanu metafora, u Dijalozima je zamijenjen linearnošću priče koja pritom i dalje ostavlja mjesta čitatelju/promatraču/sudioniku da njene dijelove dovrši u trenutku interpretacije i doživljaja djela. Uz stalnu komponentu dijaloga autor/djelo/promatrač uključeni su u manjoj ili većoj mjeri dijalozi između slike i riječi, autorstva i koautorstva, fiktivnog i dokumentarnog, prošlosti i sadašnjosti… Svi navedeni elementi dio su jedne osobne naracije, autoreferencijalne i autobiografske izložbe u kojoj su, kao koautori i autori nekih radova, uključeni Klasja Habjan i Jakov Habjan, nasljednici priče i predstavljenog života.

BIOGRAFIJA
Stanislav Habjan bavi se pisanjem, dizajnom, likovnošću, multimedijom. Autor je knjiga kratkih priča Nemoguća varijanta (1984) iInterkonfidental (s Borisom Greinerom, 1999). Prozom je zastupljen u više antologija hrvatske kratke priče i novele, tekstovi su mu prevođeni na engleski, talijanski, poljski i makedonski, a naslovom njegove priče Poštari lakog sna imenovana je panorama proze Quorumova naraštaja (ur. K. Bagić, 1996). Ostvarujući radove unutar nekoliko autorskih grupacija (Greiner&Kropilak, Slipa konfidenca, Petikat) objavljivao je, izlagao i nastupao u Hrvatskoj, Francuskoj, Sloveniji, Italiji, Danskoj, Njemačkoj, Indiji… G. 1993. konstruirao je Human Weight Printer, unikatni tip grafičke preše za dvije osobe kojom je ostvareno niz izvedbi otisaka grafika uživo. Kao dizajner autor je brojnih vizualnih identiteta za domaće i međunarodne umjetničke projekte, filmske i glazbene festivale, izložbe i kazališne predstave. Oblikovao je plakate i kataloge za nastupe hrvatskih umjetnika na venecijanskom bijenalu 1997, 2003 i 2005; plakati su mu uvršteni u Graphis poster books 1994, 1995, 2004; bio je art direktor novina za kulturu Homo volans (1995/7) i glazbenog magazina Nomad (1998/9)… Nagrađivan za prozu, grafički dizajn i autorski projekt. U suradnji s Danijelom Žeželjom ostvario više multimedijskih projekata i performansa (Homo volans,1996; Osmijeh Majakovskog, 2001; Stazione Topolo, 2003; Reflex, 2006; My Home is Your Home, 2009; Simetrija kvadrata, 2011, Kaciga od Manche, 2012;Idijot Wind, 2012; Pjesma za Vidu, Viktora, 2013) te niz grafičkih mapa i slikovnica (Petikat Exp, 2005; Becycled Quotes, 2006; Be Fair to Dog!, 2007, Lun, 2009; Život mimo, 2010; Dućan metafora, 2011; Pio i Pepe, 2013, Ako znenada pride kruto lačan gost, 2013). Aktualni projekti uključuju putujući ambijent Dućan metafora te Skale do Sunca, galeriju i radionicu za umjetnost i dizajn. Živi i radi u Zagrebu i Staroj Novalji.

Print Friendly, PDF & Email