NEWS
Ljeto u Funtani

Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
11.07.2016. 11:18; ; Početna / Obavijesti / Najava događnja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

15.-16.7.2016.
U 19h ///  Tajna služba
IZVORNO IME: Central intelligence
REDATELJ: Rawson Marshall Thurber  |  ŽANR: Komedija
ULOGE: Dwayne Johnson, Kevin Hart, Aaron Paul, Amy Ryan
TRAJANJE FILMA: 108 minuta

SADRŽAJ FILMA: Priča prati CIA agenta (Johnson) koji dolazi kući na proslavu mature. Tvrdeći da radi na tajnom slučaju, traži pomoć svojeg jedinog prijatelja iz srednje škole (Hart), koji je nekada bio srednjoškolska sportska zvijezda a sada radi kao računovođa i žali za svim propuštenim prilikama koje je imao u životu. Nakon šta se ponovo ujedini sa svojim starim prijateljem preko Facebooka, računovođa je primamljen i neplanirano ulazi u svijet međunarodne špijunaže.

 

U21h ///  Crni dan u Parizu
IZVORNO IME: Bastille day
REDATELJ: James Watkins  |  ŽANR: Akcija
ULOGE: Idris Elba, Richard Madden, Kelly Reilly
TRAJANJE FILMA: 93 minuta

SADRŽAJ FILMA: Michael Mason (Madden) je lopov koji se nađe na listi CIA-e kad ukrade torbu koja sadrži više od novčanika. Sean Briar (Elba), agent na slučaju, ubrzo shvati da je Michael samo pijun u mnogo većoj igri i ujedno važna karika u rješavanju urote velikih razmjera. Njegov do tada najbolji plijen postaje temelj policijske istrage, a Sean, protivno naredbi, regrutira Michaela, te obojica, tokom 24- satne potjere postaju mete izvora korupcije. Primorani su osloniti se jedan na drugog kako bi razotkrili i pobijedili zajedničkog neprijatelja.

LJETNO KINO ROXY – ČETVRTKOM – KINO NA OTVORENOM

14.7.2016.
U 21h ///   NEOVISNA LISTA OPORTUNISTA
REDATELJI: Vedran Senjanović, Dejan Oblak
TRAJANJE:  44 minute
ŽANR: dokumentarni
SADRŽAJ FILMA: “Neovisna Lista Oportunista” prati kandidaturu istoimene političke opcije na parlamentarnim izborima u Hrvatskoj 2011-e godine, sastavljenu od studenata Fakulteta političkih znanosti u Zagrebu čiji je glavni politički cilj bio parodija cijelog demokratskog izbornog procesa kakav danas postoji u Hrvatskoj. NLO  se  vodio  idejom  da  mnogi  građani  ne  znaju  za  koga točno  glasati, da  je  sustav parlamentarne demokracije rezultirao siromašnim dvostranačjem bez maštovitosti i inovativnosti.

 

U 22h  ///  ANA TRG
REDATELJICA: Jelena Novaković
TRAJANJE:  26 minuta
ŽANR: dokumentarni
SADRŽAJ FILMA: Bez dana odmora, po suncu, snijegu, kiši, nedjeljom i blagdanima, Ana već 40 godina dolazi pred gradsku crkvu prodavati religijske kalendare i krunice. Iako prima redovnu penziju i ne pripada socijalnom dnu, ona ima druge motive. Samo pet metara dalje svoj štand razvila je Zorka, njezina neposredna konkurencija. Poslovnu logiku zadržavanja kupaca primijenile su jednostavno – međusobnim spuštanjem cijena. Iako u neprestanom sukobu, ne mogu jedna bez druge. Ovisnost o dinamičnom mikrosvijetu neprestanog protoka informacija, tračeva i živopisnih gradskih likova, učinila ih je simbolima jednog mikroprostora. Ana, Zorka i Trg, nerazdvojni su trio u duhovitom socijalnom eseju o pripadanju i prijateljstvu.

U 22.30h  ///  ABECEDA / Alphabet
REDATELJ: Erwin Wagenhofer
TRAJANJE: 107minute
ŽANR: dokumentarn
SADRŽAJ FILMA:  Devedeset i osam posto djece rađa se iznimno nadareno. Nakon školovanja, samo ih dva posto to i ostane. Što, dakle, nije u redu s obrazovnim sustavom? To je pitanje na koje filmom Abeceda pokušava odgovoriti redatelj Erwin Wagenhofer. Ključna teza filma Abeceda je da smo na krivom putu kada se radi o obrazovanju djece jer se uništava njihova sposobnost kreativnog mišljenja i stvaranja, a potiče samo učinkovitost I produktivnost. Kroz niz intervjua i primjera širom svijeta, Wagenhofer potkrepljuje svoju tezu i nudi alternativna rješenja temeljena na ideji da će djeca razviti svaki talent koji imaju, ukoliko se pravilno potakne njihov interes.

KONCERTI

  1. JAZZ IN LAP, JAZZ FESTIVAL POREČ 2016

U srijedu, 13. srpnja,   započeti će 21. po redu  festival jazz i bluese glazbe „ Jazz in Lap“  u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta  Poreč, Glazbeno – scenske djelatnosti i izbornice  Katje  Restović.  Koncerti će se odvijati   tradicionalno svake „ srijede“  tijekom mjeseca srpnja i kolovoza s početkom u 22 sata ali ove  godine na   lokaciji,  Palazzo CLUB – Hotel  Palazzo.

Ulaz će  biti slobodan i otvoren  za sve posjetitelje, a prvi  od 8 koncerata ove  godine,  pripao je  Bluea Angel Gang feat. Cate-On-The-Bass koji nam dolaze iz susjedne Slovenije i Italije u sastavu: Angelo “Blue Angel” Chiocca- sax, voc; Caterina Stanisci – bas, voc;  Janez Skaza – gtr, voc;  Aleš Ogrin – keys  i Tomi Purich – drums, voc.

Ulaz je slobodan.

  1. KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI

U petak, 15. srpnja 2016. godine, s početkom u 21.00 sat, u sklopu «55. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične glazbe Miroslav  Ambroš, violina i Zuzana  Ambroševa, glasovir.

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

IZLOŽBE

U Galeriji Zuccato, Dekumaska 34, Poreč, u sklopu projekta Umjetnik na odmoru 2016. u Valamaru, otvorena je retrospektivna izložba  JIŘI VALOCH: MOĆ NEMOĆNIH.

Izložba ostaje otvorena do srijede, 13. srpnja 2016. g. svakim danom osim nedjelje od 10.00 – 12.00 te od 19.00 – 22.00 sati

Institut za istraživanje avangarde, Kolekcija Marinko Sudac i tvrtka Valamar Riviera d. d., u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem Poreč u sklopu projekta Umjetnik na odmoru koji se održava već petu godinu za redom,  otvara izložbu Jiříja Valocha, umjetnika, teoretičara, profesora i kustosa, istaknutog pojedinca koji je u nezahvalnom političkom vremenskom razdoblju Hladnoga rata i geopolitičke podjele svijeta na Istočni i Zapadni blok od gotovo provincijalnog grada Brna stvorio međunarodno kulturno središte. O doprinosu suvremenoj umjetnosti svjedoče brojne izložbe i publikacije, kao i druge manifestacije na kojima su prisustvovali priznati stručnjaci ne samo iz srednjeistočnog umjetničkog kruga već i čitavog svijeta. Tome u prilog govori i bogata dokumentacija, kao i umjetnička produkcija sačuvana u mnogobrojnim javnim i privatnim zbirkama diljem svijeta.
Izložba Jiříja Valocha predstavlja prvi sažeti retrospektivni prikaz i uvod u veliku retrospektivnu izložbu koja sa planira održati u Muzeju suvremenu umjetnosti u Zagrebu. Kustosica izložbe je Ivana Janković, MSU Zagreb.

Print Friendly, PDF & Email