NEWS
Max 180920 S

Najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč za ovaj tjedan

poup-logo-v
29.06.2020. 14:50; Učitavanja: 72; Početna / Obavijesti / Najava događanja u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta Poreč za ovaj tjedan

Kino

četvrtak, 2. srpnja u 20.00
Parazit – kategorija 15
izvorno ime: Parasite
redatelj: Bong Joon Ho
žanr: drama
uloge: Song Kang Ho, Lee Sun Kyun, Cho Yeo Jeong
trajanje: 100 minuta

sadržaj: Četveročlana obitelj Ki-taeka bliska je, ali potpuno nezaposlena, a pred njom je mračna budućnost. Sina Ki-wooa preporučuje njegov prijatelj, student na prestižnom sveučilištu, za dobro plaćeni posao podučavanja te se nada da će tako imati redovite prihode. Sa svim očekivanjima svoje obitelji, Ki-woo odlazi u obiteljski dom na intervju. Stigavši u kuću gospodina Parka, vlasnika globalne IT-tvrtke, Ki-woo susreće njegovu suprugu Yeon-kia, lijepu mladu damu. Ali nakon ovog prvog susreta između dviju obitelji, uslijedit će nezaustavljiv niz nezgoda.

petak, 3. srpnja i subota, 4. srpnja u 19.00

Naprijed
izvorno ime: Onward
redatelj: Dan Scanlon
žanr: animirani
trajanje: 102 minute

sadržaj: Smješten u predgrađu izmišljenog svijeta, Disneyev i Pixarov film predstavlja dvojicu tinejdžera-vilenjaka koja se upušta u uzbudljivu misiju otkrivanja postoji li u svijetu još uvijek barem malo čarolije.

 

  1. Koncerti u Eufrazijani

Gotovo šest desetljeća Eufrazijeva bazilika otvara svoja vrata renomiranim domaćim i svjetskim glazbenicima klasične glazbe. Kao jedan od najstarijih festivala klasične glazbe u Hrvatskoj, Koncerti u Eufrazijani ugledan su i prepoznatljiv glazbeni događaj. Dragocjen ambijent UNESCO-om zaštićene Eufrazijeve bazilike i ovoga ljeta obuzima svevremenska glazba uz najljepše koncerte.

petak, 3. 7. 2020. u 21.00 

Hrvatski gitarski kvartet

Zoran Dukić, Petrit Çeku, Tvrtko Sarić, Maroje Brčić

Nagrađivani gitaristi okupili su se u kvartet 2016. godine, a već su sljedeće godine osvojili nagradu Orlando za najbolji koncert na Dubrovačkim ljetnim igrama. Za Poreč kvartet priprema raznolik repertoar uz neizostavne Vivaldijeve skladbe.

Ulaznice (50 kn) prodaju se od 20 sati na ulazu u Eufrazijevu baziliku.

Likovna djelatnost

U Maloj galeriji otvorena je izložba plakata i kataloga Ususret 60. Annalu: Povratak u prošlost.

Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 18. 7. 2020.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00, nedjeljom i blagdanima zatvoreno

Po kontinuitetu održavanja porečki Annale spada u jedinstvenu likovnu manifestaciju s institucionalnim statusom – jedina te vrste u Hrvatskoj može se pohvaliti s 60 godina održavanja. U tom su vremenskom razdoblju na Annalu izlagali najreprezentativniji predstavnici nekadašnje jugoslavenske, a potom i hrvatske likovne scene, uz velik broj gostovanja inozemnih umjetnika. U sam organizacijski i umjetnički odbor Annala bila su uključena mnoga eminentna imena, od predstavnika umjetnika, likovnih kritičara, muzealaca, kustosa, sve do ljudi na raznim rukovodećim položajima u gradu Poreču. Selektori i likovni kritičari koji su radili na organizaciji izložbe Annala od njegovog početka pa do danas bili su uglavnom vrhunski stručnjaci, a suradnja s raznim institucijama poput MSU-a Zagreba, MMSU-a Rijeke i MSU-a Istre očuvala se do danas.

Povodom obilježavanja velike obljetnice jedne od najdugovječnijih i najprestižnijih gradskih kulturnih manifestacija, namjera je uvodnom izložbom odati priznanje stvaraocima koji su kroz minula desetljeća kreirali ovu izložbu – na prvom mjestu umjetnicima-izlagačima, kustosima kao nositeljima koncepta i tematskih platforma, dizajnerima grafičkih rješenja plakata i kataloga.

Naglasak izložbe je na grafičkim rješenjima plakata i kataloga, dok je pregled koncentriran na posljednjih desetak godina. Tada grafičko oblikovanje dobiva veću važnost u prezentaciji Annala, povezujući se oblikovno s tematskom platformom izložbe, i prevladavaju najoriginalnija grafička rješenja različitih autora.

Poziv na likovnu radionicu za djecu i mlade 

Povodom 60. Annala Pučko otvoreno učilište Poreč organizira besplatnu likovnu radionicu za djecu i mlade.

Ovogodišnjem Annalu pod nazivom Lonely planet – putovanje u srce turizma namjera je dodatno osnažiti ideju o važnosti kreativno osmišljenog kulturnog turizma.

Polaznici radionice će, u skladu s temom, tijekom 6 dana biti upoznati s tehnikom kolaža te izraditi veliki kolaž od starih promotivnih turističkih materijala i postaviti instalaciju u foajeu kazališta Pučkog otvorenog učilišta Poreč.

U uvodnome dijelu radionice polaznici bi kroz metodu razgovora došli do ideje o utjecaju turizma na krojenje identiteta prostora i ljudi. Porečki hoteli, kampovi itd. mali su inkubatori različitih vrsta materijala, a radionica bi shodno tome bila mali filter papirnatog otpada te bi se zajednički osmislio i proizveo veliki dvodimenzionalni kolaž. Konačno bi kolaž bio postavljen na metalnu konstrukciju koja u foajeu kazališta centralno pokriva veliki dio plafona i zida te bi ju u potpunosti prekrio.

Radionica je predviđena za polaznike u dobi od 12 do 18 godina, a cilj je dvostruki: poticanje suradnje među generacijama i raznolikost u završnom radu.

Voditelj radionice je Valter Černeka, mag. art. Diplomirao je kiparstvo na Venecijanskoj akademiji, bavi se kiparstvom, litografijom i tehničkim uslugama vezanim za umjetnost. Djeluje kroz svoj obrt za likovne djelatnosti – MOT. Živi i radi u Banjolama.

Kolaž će biti uvršten u katalog 60. Annala zajedno s imenima autora. 60. Annale održat će se  6. 8. – 13. 9. 2020.

  • trajanje radionice: 6 dana, 2 – 3 sata dnevno
  • vrijeme održavanja: 29. 6. – 4. 7. 2020.
  • dob polaznika: 12 – 18 godina
  • broj polaznika: najviše 20
  • cijena: besplatno
  • mjesto održavanja: učionice Pučkog otvorenog učilišta Poreč

Zainteresirani se mogu prijaviti na adresu e-pošte [email protected] ili na broj mobitela 091 431 59 59 (od ponedjeljka do petka 8 – 15 sati) najkasnije do 26. 6. 2020.

Napomena: prilikom rada poštivat će se sve mjere propisane zaštite. Ukoliko se prijavi veći broj polaznika, radionica će se istovremeno održavati u dvije učionice.

 

Obrazovna djelatnost

Besplatna online nastava

U sklopu projekta EU-a Start in Kamp započinjemo izvođenjem nastave na daljinu (online). Kroz programe osposobljavanja uključivanje u besplatnu online nastavu namijenjeno je prvenstveno nezaposlenim osobama, mlađim od 25 ili starijim od 54 godine.

Zainteresirani mogu upisati besplatne tečajeve stranih jezika specijaliziranih za turizam, tečaj poslovne komunikacije i bontona te tečaj osnova turizma i kampinga.

Nastava je prikladna za osobe kojima je u radu potrebna komunikacija sa stranim gostima, posebno u smještajnim objektima kao što su kampovi ili kuće za odmor. Odlična je prilika da kroz predavanja i praktične vježbe nauče kako se snaći u različitim situacijama (narudžbe, reklamacije, naplate i sl.).

Uključivanje u online tečajeve vrlo je jednostavno – potrebno je ispuniti online upisnicu i poslati potrebne dokumente e-poštom.

Nastava je zamišljena u tri modula kao spoj raznovrsnih metoda poučavanja – online predavanja, samostalan rad, individualne vježbe i savjetovanja s predavačem, a sve dostupno polazniku na mjestu i u vremenu koje sam odredi, odnosno kad i gdje njemu najviše odgovara. Nastavni materijal polaznici dobivaju putem e-pošte, predavanja se snimaju pa se mogu i više puta pregledati te tako bolje i lakše usvojiti gradivo.   

Polaznici mogu izabrati jedan od tri strana jezika: talijanski, engleski ili njemački, kao i početno znanje stranog jezika. Neke od tema koje se obrađuju su: pravilan izgovor, upoznavanje, brojevi, vremenski izrazi, uobičajena pitanja i odgovori te specifične fraze i termini vezani uz komunikaciju s gostima.

Kroz tečajeve poslovne komunikacije polaznici imaju priliku usvojiti ponašanja usmjerena na zadovoljstvo gostiju. Simulacije i predavanja omogućuju učenje osnova pravilne i uspješne komunikacije u ugostiteljstvu, ispravne tehnike svladavanja i rješavanja pritužbi gosta te pravila uljudnog ponašanja u kontaktu s gostom (poslovni bonton).

Treći modul u koji se polaznici mogu uključiti odnosi se na upoznavanje s osnovnim pojmovima u turizmu. Teme koje se obrađuju utječu na usvajanje ispravnih i pozitivnih stavova o turizmu, a odnose se na upoznavanje glavnih čimbenika te elemente i važnost promocije. 

Upisi su u tijeku. Možete nam se obratiti osobno, putem e-pošte [email protected] i [email protected]  ili telefonom na broj 091 4322648.

Vidimo se u virtualnim učionicama! Dobrodošli!

Print Friendly, PDF & Email