NEWS
VALFRESCO 3-S

Najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč za ovaj tjedan

poup-logo-v
06.04.2021. 14:31; Učitavanja: 14; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz Pučkog otvorenog učilišta Poreč za ovaj tjedan

Kino

četvrtak, 8. 4., petak, 9. 4. i subota, 10. 4. u 18.00
Mortal Kombat – kategorija 15
izvorno ime: Mortal Kombat
redatelj: Simon McQuoid
žanr: akcija, avantura
uloge: Lewis Tan, Jessica McNamee, Josh Lawson, Tadanobu Asano
trajanje: 95 minuta

sadržaj: Borac MMA-a Cole Young, navikao dobivati batine za novac, nije svjestan svog nasljeđa, odnosno zašto je car Outworlda Shang Tsung poslao svog najboljeg ratnika Sub-Zeroa u lov na njega. U strahu za sigurnost svoje obitelji Cole kreće u potragu za Sonyom Blade, koja nosi isti znak misterioznog zmaja kao i Cole. Ubrzo se nađe u hramu lorda Raidena, starijeg Boga i zaštitnika Zemaljskog carstva koji pruža utočište onima koji nose taj znak. Ondje Cole trenira s iskusnim ratnicima Liu Kangom, Kung Laom i plaćenikom Kanoom dok se priprema za borbu s najvećim prvacima. No hoće li Cole biti dovoljno snažan da na vrijeme otključa svoju arkanu – neizmjernu snagu svoje duše – da spasi ne samo svoju obitelj već da jednom zauvijek zaustavi Outworld?

četvrtak, 8. 4., petak, 9. 4. i subota, 10. 4. u 20.00
Zemlja nomada – kategorija 12
izvorno ime: Nomadland
redatelj: Chloé Zhao
žanr: drama
uloge: Frances McDormand, David Strathairn, Linda May
trajanje: 107 minuta

sadržaj: U propalom gradiću u Nevadi zatvorena je tvornica građevinskog materijala, stara 88 godina, jedina koja je gradić održavala na rubu sirotinjske zabiti. Tisuće je radnika ostalo bez primanja, a gradić je izgubio poštansku oznaku, što znači da je svrstan u red gradova duhova. Šezdesetogodišnja Fern, koja je dotad radila u tvornici, kreće u nepoznato. Kombi je njezin dom, a ona je moderni nomad koji luta opustjelim dijelovima zemlje, snalazeći se kako može, obavljajući uzgredne poslove kako ne bi potonula do dna. Ova sloboda kao izbor ima svoju iznuđenu ljepotu, jer se ovakvi ljudi susreću, druže te razvijaju duh razumijevanja i solidarnosti.

Internetska kupnja ulaznica na www.rezervacije-poup.hr.

Likovna djelatnost

četvrtak, 8. 4. u 19.00

otvorenje samostalne kiparske izložbe Manuela Kozlovića Percepcija paradoksa
Mala galerija, Narodni trg 1
trajanje izložbe: do 24. 4. 2021.
radno vrijeme galerije: svakim danom 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima
Ulaz slobodan.

Samostalna izložba pobjednika 13. Profuture, samoukog kipara Manuela Kozlovića, nastoji prikazati skulpture iz drugog kuta gledišta, predstavljene u lebdećem obliku. Za izradu radova Kozlović bira isključivo kamen iz prirode (nikako već obrađene kamene blokove), zato što od takvog kamena, kako kaže, uspijeva izvući ono najbolje. U ovoj izložbi svaka skulptura ima dvosmisleno značenje, koje će netko prepoznati, a netko ne, ovisno o percepciji gledanja na svijet pojedinca. Poanta izloženih  djela je da ništa nije nemoguće, ništa nije neostvarivo i ništa nije onako kako se čini.

*Obavezno je nošenje zaštitne maske te održavanje potrebnog razmaka. Ulazak u galeriju dopušten je za najviše pet osoba istovremeno. Molimo da se pridržavate epidemioloških mjera. 

U galeriji Zuccato otvorena je skupna izložba Slovenski grafičari iz Italije u suradnji s Međunarodnim grafičkim centrom iz Ljubljane i Veleposlanstvom Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj.

autori: Avgust Černigoj, Bogdan Grom, Matjaž Hmeljak, Zora Koren Skerk, Marjan Kravos, Anton Zoran Mušič, Klavdij Palčič, Claudia Raza, Jan Sedmak, Lojze Spacal, Franco Vecchiet, Edvard Zajec, Ivan Žerjal
kustos: Denis Volk
Decumanus 34
trajanje izložbe: do 30. 4. 2021.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 16.00 – 20.00, osim nedjeljom i državnim blagdanima

Ulaz slobodan.

Izložba slovenskih grafičara u Italiji pregled je grafičkog stvaranja umjetnica i umjetnika koji izviru iz talijanskog prostora ili su u njemu stvarali. Djela prikazana na izložbi vremenski sežu unazad sve do razdoblja između dvaju ratova.

Izložba također predstavlja grafičarke i grafičare koji su surađivali s Međunarodnim grafičkim likovnim centrom iz Ljubljane (MGLC), kao sudjelovatelji i pobjednici Međunarodnog grafičkog bijenala, koji MGLC organizira još od 1955. godine, a u svijetu slovi kao jedan od najvažnijih i najuglednijih grafičkih bijenala. Neki od izloženih umjetnika uvršteni su u grafičke zbirke MGLC-a, neki su stvarali u njegovim grafičkim ateljeima, stoga mnogo izloženih radova dolazi iz te ustanove. Izbor umjetnika iz Italije, koji je sužen samo na one slovenske narodnosti, dopunjen je još s nekim mlađim umjetnicima koji su važni grafički stvaraoci tog prostora.

Izložbu su podržali: MGLC – Međunarodni grafički likovni centar, Ljubljana; Veleposlanstvo Republike Slovenije u Republici Hrvatskoj, Zagreb; Ministarstvo kulture Republike Slovenije; Ured Vlade Republike Slovenije za Slovence u inozemstvu; Kulturno društvo za umjetnost KON.

Print Friendly, PDF & Email