NEWS
valfresco

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
15.07.2019. 13:41; Učitavanja: 56; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

Glazbeno-scenska djelatnost 

  1. Koncerti u Eufrazijani

petak, 19. 7. u 21.00
Trio Ludens
Tamara Jurkić Sviben, klavir
Sofija Cingula, mezzosopran
Hrvoje Pintarić, rog
Eufrazijeva bazilika

Priznati hrvatski glazbenici u Eufrazijevoj bazilici izvodit će bogat repertoar djela ukupno deset različitih skladatelja. Trio Ludens u svom djelovanju prezentira i promovira hrvatsku glazbenu baštinu, na koju će i u ovome programu staviti naglasak uz zanimljiv spoj klavira i roga s mezzosopranom.

Koncerti su dostupni uz kupnju ulaznice po cijeni od 50 kuna na ulazu u Eufrazijevu baziliku jedan sat prije početka koncerta. Moguće je ulaznice i rezervirati ili kupiti internetskim putem na [email protected]. Za umirovljenike i djecu ispod 12 godina ulaz je besplatan. 

  1. Jazz u lapidariju

srijeda, 17. 7. u 21.00
Organic people

Iva Gortan, vokal
Matija Poropat, klavir
Alex Brajković, bubnjevi
Luka Žužić, trombon
Nenad Mirt, kontrabas

lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

Suvremena pop-glazba u džez-improvizaciji razigrat će lapidarij i ove srijede uz Organic people, bend u sastavu domaćih, uvaženih glazbenika.

Ulaz je slobodan.

Kino

četvrtak, 18. 7., petak, 19. 7. i subota, 20. 7. u 19.00

Tabaluga – sinkronizirano
izvorno ime: Tabaluga
redatelj: Sven Unterwaldt Jr.
uloge: Sanja Hrenar, Jasna Palić Picukarić, Dajana Čuljak, Dušan Gojić, Goran Malus, Dražen Bratulić
žanr: animirani film
trajanje: 90 minuta

sadržaj: Iako ima već sedam godina, mali zeleni zmaj Tabaluga još uvijek ne može rigati vatru, što bi trebao moći svaki odrasli zmaj. Tabalugu je posvojio i odgojio gavran Kolk i on živi u domu na livadi, gdje provodi vrijeme sa svojim prijateljem, nasilnikom bubamarom. Njegov se dom nađe u opasnosti nakon što ga primijeti snjegović Arctos, vladar daleke ledene zemlje. Snjegović ne voli zelenilo ni cvijeće i želi sve pokriti snijegom. Kako bi ga zaustavio, Tabaluga kreće u veliku avanturu u kojoj upoznaje nove prijatelje – ledenu princezu Lilli i polarnog medvjeda Limba.

četvrtak, 18. 7., petak, 19. 7. i subota, 20. 7. u 21.00

Annabelle 3 – kategorija 15
izvorno ime: Annabelle Comes Home
redatelj: Gary Dauberman
uloge: Madison Iseman, Vera Farmiga, Mckenna Grace
žanr: horor, triler
trajanje: 105 minuta

sadržaj: Demonolozi Ed i Lorraine odlučni su očuvati Annabelle od uništenja te je smjeste u zaključanu sobu u svojoj kući. Njihov plan je zaštititi ju stavljajući je na „sigurno” iza stakla uz svećenički blagoslov. Nesretna noć počinje kada Annabelle probudi zle duhove u prostoriji te zajedno uoče novu metu – Warrenovu desetogodišnju kćer Judy i njezine prijatelje.

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Likovna djelatnost 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Grupe OHO.
Decumanus 34ž
trajanje izložbe: do 18. 8. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac. 

 

U Maloj galeriji otvorena je samostalna izložba slika Neuokvireno Aleksandera Brezlana.

trajanje izložbe: do 20. 7. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00  – 21.00, osim nedjeljom i blagdanom.
Radnim danom u prijepodnevnim satima posjet izložbi može se dogovoriti na telefon (052)887–217.

Brezlanova umjetnička praksa obuhvaća širok spektar umjetničkih procesa od crteža, slikarstva i instalacije do grafičkog dizajna. Njegovi putnički dnevnici su sjajan primjer umjetnikove sposobnosti kretanja kroz svijet medija i izraza. 

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.

Print Friendly, PDF & Email