NEWS
valfresco

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
07.01.2019. 09:21; Učitavanja: 86; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

Kino

četvrtak, 10. 1., petak, 11. 1. i subota, 12. 1. u 18.00
Asterix: tajna čarobnog napitka – sinkronizirano 
izvorno ime: Asterix: The Secret of the Magic Potion
redatelj: Alexandre Astier, Louis Clichy 
žanr: animirani
uloge: Mario Petreković, Baby Dooks, Pero Juričić, Željko Duvnjak, Duško Valentić
trajanje: 85 minuta

sadržaj: Tajna čarobnog napitka je nova filmska adaptacija o pustolovinama nepobjedivih junaka koji pred veliko platno dovode cijelu obitelj. U ovoj priči Čudomix odlučuje da je vrijeme za osiguranje budućnosti sela te zajedno s Asterixom i  Obelixom  kreće u potragu za mladim druidom  kojemu može prenijeti tajnu o čarobnom napitku koji osigurava trajnu zaštitu.

četvrtak, 10. 1., petak, 11. 1. i subota, 12. 1. u 20.00
Koja je ovo država – Kat 12
izvorno ime: Koja je ovo država
redatelj: Vinko Brešan
žanr: komedija
uloge: Krešimir Mikić, Nikša Butijer, Lazar Ristovski, Daniel Olbrychski, Iva Mihalić, Dražen Kühn
trajanje: 118 minuta

sadržaj: Film koji najbolje opisuje stanje u državi može biti samo jednog žanra – uz novu komediju apsurda Vinka Brešana zaboravit ćete sve što znate o Hrvatskoj jer stvarnost je puno gora i smješnija. Nemojte ni sanjati što će se dogoditi kad se u filmu pojave ministar, predsjednik, upravitelj zatvora, general koji halucinira, hrpa vojnika u vodi i umirovljenika na zemlji. Zašto se ministar dobrovoljno zatvorio u ćeliju i sve što ste se bojali saznati o Hrvatskoj otkrit ćete u ovom filmu na najsmješniji način u kinima od 3. siječnja.

 

Likovna djelatnost 

U galeriji Zuccato otvorena je skupna izložba fundusa galerije

galerija Zuccato, Decumanus 34
trajanje izložbe: do 12. 1. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 20.00 osim nedjelje i blagdana 

U sklopu izložbenog djelovanja galerije Zuccato tijekom posljednjih godina sakupljen je, donacijama i otkupom, značajan broj radova umjetnika koji su svojim izložbama gostovali u prostoru galerije. Kako fundus ne bi bio samo pasivna zbirka, iako oplemenjuje radne prostore Pučkog otvorenog učilišta Poreč, Umjetničke škole i Grada Poreča, odlučilo se učiniti kolektivni, selektirani likovni projekt i dio radova fundusa predstaviti javnosti.

Autori u projektu: Zoltan Novak, Bojan Šumonja, Maša Bajc, Fulvio Jurčić, Đanino Božić, Zlatko Lončarić, Egidio Budicin, Patricija Purgar, Ivana Jurić, Metka Krašovec, Nives Kavurić Kurtović, Zlatko Prica, Joško Eterović, Alem Korkut, Ivan Fijolić, Lovro Artuković, Saša Pančić, Šime Vulas, Branko Ružić, Josip Diminić, Edo Murtić, Zdravko Milić, Oton Gliha.

 

Obrazovna djelatnost

Edukacija NLP-vještina za poslovanje

  1. siječnja 2019. u Pučkom otvorenom učilištu Poreč počinje edukacija NLP-vještina za poslovanje namijenjena poduzetnicima.

Program se sastoji od pet jednodnevnih seminara (ukupno 50 nastavnih sati) koji objedinjuju osnovne tehnike NLP-a (neurolingvističkog programiranja) za poslovni rast. Riječ je o metodologiji izvrsnosti koja je u svijetu, a sve više i u Hrvatskoj, poslovni standard. Edukaciju organizira tvrtka Motiva iz Rijeke, a seminari će se održavati subotom u prostoru Pučkog otvorenog učilišta.

Više informacija potražite na internetskim stranicama Pučkog otvorenog učilišta Poreč www.poup.hr ili na broju telefona 091 151 14 81.

Print Friendly, PDF & Email