NEWS

Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

poup-logo-v
18.07.2016. 13:13; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUPa za ovaj tjedan

KINO

22.-23.7.2016.

U 19h ///   Ledeno doba: Veliki udar
SINKRONIZIRANO
IZVORNO IME: Ice age: Collision course
REDATELJ: Mike Thurmeier, Galen T. Chu  |  ŽANR: Animacija, avantura
ULOGE: Edo Majka, Tarik Filipović, Darija Knez, Ljubo Kerekeš
TRAJANJE FILMA: 94 minuta

SADRŽAJ FILMA: Scratova potraga za odbjeglim žirom ovoga puta će ga katapultirati u svemir, gdje će se dogoditi niz kozmičkih događaja koji prijete uništenju cijelog svijeta. Kako bi se spasili od katastrofe koja im prijeti, Manny, Sid i Diego, morat će napustiti svoj dom i krenuti u nove avanture te putovanje u nove, egzotične zemlje gdje će upoznati mnoštvo novih likova.

 

U 21h ///   Zvjezdane staze: S one strane
IZVORNO IME: Star Trek: Beyond
REDATELJ: Justin Lin   |  ŽANR: Akcijski, ZF, avantura
ULOGE: Chris Pine, Zachary Quinto, Zoe Saldana

SADRŽAJ FILMA: Najveća pustolovina svih vremena započinje sa ZVJEZDANIM STAZAMA, nevjerojatnom pričom o putovanju mlade posade koja se vraća na najmodernijem svemirskom brodu ikad sagrađenom – „U.S.S. Enterprise“. U glavnim ulogama su Idris Elba kao glavni negativac i Sofia Boutella kao misteriozna izvanzemaljka, Simon Pegg, Chris Pine kao kapetan James T. Kirk, Zachary Quinto kao Spock, Zoë Saldana, Karl Urban i Anton Yelchin. Film je režirao Justin Lin (redatelj filmova Brzi i žestoki), a priču su napisali Doug Jung i Simon Pegg. Film se temelji na ZVJEZDANIM STAZAMA Genea Roddenberryja. Producenti filma su J.J. Abrams i Bryan Burk. USS Enterprise posadu, predvođenu kapetanom Jamesom T. Kirkom napao je nezaustavljiv val vanzemaljaca koji uništavaju Enterprise, ostavljajući ih nasukane na novoj planeti gdje se sukobljavaju s novim nemilosrdnim neprijateljima.

 

LJETNO KINO ROXY

ČETVRTKOM – KINO NA OTVORENOM

21.7.2016.
U21h  ///  AJME MENI / Oh Boy
REDATELJ: Jan Ole Gerster
ŽANR: komedija
ULOGE: Tom Schilling, Friederike Kempter
TRAJANJE FILMA: 88 minuta
NAGRADE: German Film Award 2013. – Najbolji film, režija, scenarij, glavna muška uloga (Tom Schilling), sporedna muška uloga (Michael Gwisdek) i najbolja glazba
SADRŽAJ FILMA: Niko je u kasnim dvadesetim godinama i nedavno je napustio fakultet. Živi za trenutak, luta besanim noćima ulicama Berlina, diveći se ljudima oko sebe. Sa tihom znatiželjom, razmatra kako se nositi sa svakodnevnim životom, ne zapažajući kako je postao autsajder. Jednog dana sve se mijenja i Niko je prisiljen suočiti se sa posljedicama svoje neaktivnosti. Djevojka ga napušta, otac mu uskraćuje džeparac, a psihijatrijska dijagnoza kaže da je „emotivno nestabilan“. U međuvremenu, neobična ljepotica iz njegove prošlosti suočava ga s emotivnim ranama, a njegov novi susjed, naoružan mesnim okruglicama i rakijom, otvoriti će mu srce.

 

U 23h  ///  GODINA NASILJA /  A Most Violent Year
REDATELJ: J. C. Chandor
ŽANR: akcija, kriminalistički, drama
ULOGE: Oscar Isaac, Jessica Chastain, David Oyelovo
TRAJANJE FILMA: 125 minuta
SADRŽAJ FILMA: Radnja filma Godina nasilja smještena je u 1981., godinu u kojoj je u Velikoj jabuci zabilježen najveći broj kriminalnih radnji u povijesti grada. U tim opasnim vremenima doseljenik Abel Morales (Oscar Isaac) pokušava razgranati svoj dobro uhodani posao, no sveprisutno nasilje i korupcija prijete da unište sve što je stvorio, pa čak i njegovu obitelj.

 

KONCERTI

  1. JAZZ IN LAP, JAZZ FESTIVAL POREČ 2016

U srijedu, 20. 07. 2015. godine, s početkom u 22.00 sat, u sklopu «21. Jazz-a u Lapidariju», u Caffe del Maru – hotel Palazzo, održat će koncert  „Simone Zanchini special project” / I – NL u sastavu: Simone Zanchini – harmonika, Ratko Zjaca- gitara, Martin Gjakonovski – kontrabas, Klemens Marktl- bubnjevi.

Ulaz je slobodan.

 

  1. KONCERTNA SEZONA U EUFRAZIJEVOJ BAZILICI

U petak, 22. srpnja 2016. godine, s početkom u 21.30 sati, u sklopu «55. Koncertne sezone u Eufrazijevoj bazilici», održat će koncert klasične Komorni orkestar “Acostic chamber projection” /HR

Umjetnički voditelj projekta:  Dubravko  Palanović

Koncert   majstor: Marko Graziani

Cijena ulaznice za koncerte klasične glazbe: 50,00 kn

Ulaznice se mogu kupiti na ulazu u Eufrazijevu baziliku, na dan koncerta, sat vremena prije početka.

 

IZLOŽBE

MALA GALERIJA

Pučko otvoreno učilište Poreč, u organizaciji s umjetničkom radionicom Elkana organizira izložbu unikatnih nosivih komada povijesti.
Autorske ogrlice izrađene su od rimskog stakla starog 2000 godina, srebra i poludragog kamenja.

Otvorenje izložbe pod nazivom „Gdje istok susreće zapad“ održat će se 28.7.2016. u 21.00h u Maloj galeriji Pučkog otvorenog učilišta Poreč (Narodni trg 1).
Izložba je otvorena od  25. 7 – 4. 8. 2016.,
Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

Print Friendly, PDF & Email