NEWS
valfresco

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
22.07.2019. 14:49; Učitavanja: 153; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Glazbeno-scenska djelatnost

  1. Jazz u lapidariju srijeda, 24. 7. u 21.00

Denise Jannah – Hammond Xperienz
Denise Jannah, vokal; Renato Chicco, orgulje; Ratko Zjaca, gitara; Oleg Markov, bubnjevi
lapidarij Zavičajnog muzeja Poreštine

U porečki lapidarij iz Nizozemske stiže Denisse Jannah, renomirana džez-vokalistica koja je uz brojne nagrade dobila i odlikovanje nizozemske kraljice za svoj doprinos glazbi.

Ulaz je slobodan.

Likovna djelatnost 

četvrtak, 25. 7. u 21.00
Organizirani kaos
samostalna izložba slika Matije Bajca

Mala galerija, Narodni trg 1

trajanje izložbe: do 24. 8. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima.

Magistar likovne pedagogije Čakovčanin Matija Bajc po prvi se puta predstavlja porečkoj likovnoj publici samostalnom izložbom Organised chaos / Organizirani kaos. Izlaže se dvanaest radova, akrila na ljepenci, drvu i platnu, i njegov diplomski rad Instalacija iz 2016. godine. Okosnicu radova čine geometrijski motivi, a nadahnuće u stvaralaštvu i nizozemski slikar Piet Mondrian.

 

U galeriji Zuccato otvorena je izložba Grupe OHO.

Decumanus 34
trajanje izložbe: do 18. 8. 2019.
radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 22.00

izlažu: Marko Pogačnik, Iztok Geister Plamen, Marjan Ciglič, Milenko Matanović, Andraž Šalamun, Tomaž Šalamun, Naško Križnar, David Nez, Matjaž Hanžek, Vojin Kovač Chubby, Aleš Kermauner, Franci Zagoričnik, Niko Lehrman

OHO je svjetski poznata konceptualna neoavangardna grupa koja je bila aktivna u raznim fazama od 1962. do 1971. godine. Rad grupe OHO bio je povezan s filozofijom reizma, zatim arte poverom, umjetnosti tijela, performansom, eksperimentalnim filmom, lend artom, intervencijama u prirodi, a potom i transcedentalnim konceptualizmom.

Izložba se održava sklopu projekta „Umjetnik na odmoru 2019. / Valamar“ koji organiziraju Institut za istraživanje avangarde i Kolekcija Marinko Sudac u suradnji s tvrtkom Valamar Riviera d.d. i Pučkim otvorenim učilištem Poreč.

Izloženi radovi su iz Kolekcije Marinko Sudac. 

U Istarskoj sabornici otvoren je 59. Annale: Da nam živi, živi rat.

trajanje izložbe: do 15. 9. 2019.

radno vrijeme galerije: svakim danom 10.00 – 12.00 i 17.00 – 22.00, osim nedjeljom i blagdanima

Porečki Annale najstarija je hrvatska skupna likovna izložba suvremene umjetnosti koja se neprekidno održava od 1961. godine. Annale prikazuje stanje suvremene likovne umjetnosti na domaćoj i međunarodnoj sceni te je tematskog karaktera.

Ovogodišnji izbornik, Siniša Labrović, 59. porečki Annale zamislio je kao slavlje života u ratu u svim njegovim vremenskim izvedenicama. Kako se sjećamo života u Jugoslaviji, objašnjava Labrović, niti Jugoslavija nije bila imuna na militarizam i glorifikaciju rata. U Jugoslaviji se slavio Drugi svjetski rat, a život je organiziran kao postratno stanje. Zatim su uslijedili ratovi od 1991. do 1999., u kojima su sudjelovale sve jugoslavenske federalne sastavnice, osim Makedonije. Nakon toga svi opet živimo u postratnom stanju, a radi li se, u stvari, o predratnom stanju, to ćemo tek vidjeti. Može se i reći da kod nas vrijedi da je politika nastavak rata drugim sredstvima.

na izložbi izlažu: Aernout Mik, Baran Çağinli, Zev Asher, Andreja Kulunčić, Antun Maračić, Pavo Urban, Ivan Faktor, Armina Pilav i Ana Dana Beroš, Lana Čmajčanin i Igor Grubić, Ibro Hasanović, Adela Jušić, Driton Hajredini, Alban Muja, Dejan Kaludjerović, ŠKART: Đorđe Balmazović i Dragan Protić + Žene u crnom + Saša, Marko Marković, Hrvoje Polan, Slaven Tolj, Nermin Duraković.

Kino

četvrtak, 25. 7., petak, 26. 7. i subota, 27. 7. u 19.00

Kralj lavova
izvorno ime: The Lion King
redatelj: Jon Favreau
uloge: Adrian Pezdirc, Mateja Majerle, Milan Pleština, Frano Mašković, Marko Makovičić, Anja Šovagović Despot, Nika Ilčić, LayZ, Vanna, Dino Jelusić
žanr: avantura
trajanje: 117 minuta

sadržaj: Disney predstavlja Kralja lavova redatelja Jona Favreaua, igranu verziju Disneyeva klasika iz 1994. godine. Dugoiščekivani Kralj lavova vraća nas u afričku savanu gdje na svijet dolazi novorođeni lavić Simba. Simba idolizira oca, kralja Mufasu, ali Scar, Mufasin brat, nije oduševljen dolaskom mladunca jer je upravo on nasljednik prijestolja i ima drugačije planove. Borba za Kamen Ponosa opustošena je izdajom i tragedijom, što na kraju rezultira Simbinim izgnanstvom. Uz pomoć veselih i znatiželjnih prijatelja, Simba prisilno odrasta te uzima ono što mu s pravom pripada.

četvrtak, 25. 7., petak, 26. 7. i subota, 27. 7. u 21.00

Step Up: Godina plesa
izvorno ime: Step Up: Year of the Dance
redatelj: Ron Yuan
uloge: Jade Chynoweth, Jun Yu, Janelle Ginestr
žanr: glazbeni film
trajanje: 100 minuta

sadržaj: Mlada skupina iznimno talentiranih plesača iz različitih društvenih slojeva u Pekingu okuplja se kako bi stvorili najbolju kinesku plesnu ekipu i promijenili svoje živote zauvijek. Slijedi borba za pobjedu i neke od najuzbudljivijih plesnih scena dosad viđenih na kinoplatnima.

 

Osim na blagajni Učilišta, ulaznice je moguće rezervirati i kupiti internetskim putem na [email protected].

Print Friendly, PDF & Email