NEWS

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
04.02.2019. 12:36; Učitavanja: 200; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

Kazalište

srijeda, 6. 2. u 19.30
Učenje je igra!
Kako radi mozak naše djece – predavanje dr. sc. Ranka Rajovića

Dr. Ranko Rajović autor je sustava učenja Nurturing Talented Children (NTC), specijaliziranog programa zasnovanog na teorijskim osnovama neurologije, neuropsihologije i drugih znanosti, posebno pedagoških. Program NTC nastao je kao plod želje da se djeci omogući ostvarenje osobnih potencijala, ali i kao potreba da se prevladaju sve prisutnije poteškoće kao što su poremećaj govora, čitanja i pisanja. U ovom novom pristupu učenju dominira aktivnost djeteta i njegov psihomotorni razvoj te se nude načini prepoznavanja darovite djece i njihovih obilježja te se tumače putovi k povećanju IQ-a, razvoj sposobnosti i stvaralačkog mišljenja.

Ulaz na predavanje je slobodan.

UTORAK U FOAJEU

utorak, 12. 2. u 19.00
Eufrazijana za odrasle
predavanje dr. sc. Ivana Matejčića – foaje kazališta

Eufrazijeva bazilika naša je najvrjednija, svjetski poznata baština. No koliko zapravo o njoj znamo? Ne propustite upoznati Eufrazijanu na svjež i drugačiji način, i to od najbolje osobe od koje to možete čuti – našeg sugrađanina i vrijednog znanstvenika koji je znatan dio svog profesionalnog života posvetio njezinom istraživanju i očuvanju – dr. sc. Ivana Matejčića.

 

Kino

četvrtak – subota, 7. – 9. 2. u 18.00

Bucka / Dumplin’
redateljica: Anne Fletcher
žanr: komedija
uloge: Jennifer Aniston, Danielle Macdonald, Harold Perrineau
trajanje: 110 minuta

Bucmastu tinejdžericu Willowdean prijatelji zovu Will, a majka Bucka. Njezina majka bivša je misica čiji posao uključuje organizaciju lokalnog natjecanja za miss Blue Bonnet. U malom teksaškom gradu Will samouvjereno ignorira učestale komentare o svom fizičkom izgledu i opsesivno sluša pjesme Dolly Parton. Međutim, kada se iz inata odluči prijaviti na jedno od natjecanja u organizaciji svoje majke, njezin odvažan potez ohrabri i ostale natjecateljice da ju slijede te na taj način u potpunosti promijene svoj malen tradicionalni gradić.

 

četvrtak – subota, 7. – 9. 2. u 20.00

Mula / The Mule – kategorija 15
redatelj: Clint Eastwood
žanr: kriminalistička drama
uloge: Clint Eastwood, Bradley Cooper, Michael Pena
trajanje: 116 minuta

Earl Stone čovjek je u svojim osamdesetima koji je bankrotirao, sam je i čeka ovrhu nad svojim poslom, kada mu ponude posao u kojem samo mora voziti. Čini se prilično lako, ali Earl zapravo postaje mula meksičkog kartela. Posao mu jako dobro ide, čak toliko dobro da mu povećaju “teret”, a njega proglase glavnim rukovoditeljem. Earl se vrlo brzo nađe u središtu interesa policije i počinju izranjati Earlove pogreške iz prošlosti. Pitanje je hoće li Earl imati dovoljno vremena ispraviti svoje greške prije nego ga sustigne ruka pravde ili kartel za koji radi.

Print Friendly, PDF & Email