NEWS
VALFRESCO 10/23S

Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

poup-logo-v
05.09.2016. 09:44; ; Početna / Obavijesti / Najava događanja iz POUP-a za ovaj tjedan

KINO

8.-10.9.2016. u 19h   ///   Love And Friendship

Redatelj: Whit Stillman
Uloge: Kate Beckinsale, Chloë Sevigny, Xavier Samuel
Trajanje: 92 minute

Radnja prati prelijepu mladu udovicu koja je inače najpoznatija po zavođenju, kako slobodnih tako i oženjenih muškaraca. Pritom, naravno, mudro iskorištava i svoju ljepotu ne bi li dobila baš sve što poželi. No, nakon što je postala udovica, glavna životna misija postaje joj što prije udati kći Federicu za što imućnijeg muža, a da se pritom i sama obogati. Inače, prema riječima kritičara, radi se o izrazitoj filmskoj poslastici prepunoj šarma, mudrosti i humora koja bi vas trebala nasmijati do suza. Film je predstavljen na Sundance Film Festivalu.

8.-10.9.2016. u 21h  /// Čudo s Hudsona – KAT 12

IZVORNO IME: Sully
REDATELJ: Clint Eastwood   |  ŽANR: biografija, drama
ULOGE: Tom Hanks , Anna Gunn, Autumn Reeser
TRAJANJE FILMA: 96 minuta

Datum prikazivanja je informativnog karaktera i kao takav je podložan promjenama.

SADRŽAJ FILMA:  15. siječnja 2009. godine, svijet je svjedočio „Čudu na Hudsonu” kada je pilot “Sully” Sullenberger uspio spasiti živote 155 putnika aviona, kojim je upravljao. Zrakoplov US Airwaysa na letu 1549 poletio je iz newyorške zračne luke LaGuardia za Charlotte u Sjevernoj Karolini, ali je ubrzo nakon polijetanja pilot javio kontroli leta da se zrakoplov sudario s jatom divljih gusaka, što je izazvalo požar u najmanje jednom od motora.

IZLOŽBE

ISTARSKA SABORNICA

U Istarskoj sabornici otvorena je izložba 56. ANNALA pod nazivom „Brdo 1976-2016“. Kustosice ovogodišnjeg Annala su dr.Ursula Kirzinger, Jerica Ziherl i Branka Benčić.

Izložba ostaje otvorena do 10. rujna 2016. godine. Radno vrijeme galerije: svakim danom od 10.00 – 12.00 i 19.00 – 22.00 osim nedjelje i praznika.

 

Izložba Saše Pančića pod nazivom „ Prostorni rezovi“ u Galeriji Zucatto/Poreč/ 2.09. – 28.09.2016.

U galeriji Zuccato (Dekumanska 34 ) u organizaciji Pučkog otvorenog učilišta u Poreču, otvorena je izložba  „Prostorni rezovi“  akad.slikara Saše Pančića. Izložba ostaje otvorena od 2.09. – 28.09. svakim danom osim nedjelje i praznika od 10.00 – 12.00 te od 19.00 – 22.00 sata .

Crno bijeli radovi od: papira, metala, gume, drveta i platna, zajedno sa dva kratka filma čine cijelinu predstojeće izložbe Saše Pančića u galeriji Zucatto. Uvodni tekst prof. Jerka Denegrija pod naslovom „Prostorni rezovi“ ukazuje na kompleksnu poetiku umjetnikove prakse formirane na ideji autonomije umjetnosti.  Fokus Pančićevog istraživanja vodi nas ka konceptu ontološkog prostora u čijem polju vrijeme gradi fizičku realnost. Koristeći različite materijale i medije on odabranim dinamičkim ravnima daje jasno značenje i pretvara ih u polje susreta: iluzije i stvarnosti, poznatog i nepoznatog, vanjskog i unutrašnjeg. “Podignuti” iz površine skrivenih zapremina ti radovi bivaju sposobni poništiti svaku stvarnost zasnovanu na perspektivi, da okrenu prostor u njega samog i revidiraju naše shvaćanje pojavnog. Radovi Saše Pančića svjedoče o neprestanoj promjenljivosti oblika uslovljenoj stvaralačkom dinamikom bez početka i kraja.

Saša Pančić je diplomirao slikarstvo i magistrirao crtež na Fakulteru likovnih umjetnosti u Beogradu 1992. godine. Učestvovao je na više grupnih i preko dvadeset samostalnih izložbi u: Srbiji, Francuskoj, Hrvatskoj, Japanu, Finskoj, Bugarskoj, Rusiji, Švicarskoj. Njegovi radovi se nalaze u javnom prostoru i u kolekcijama: Grada Beograda /, Grada Sofije / Kolekcija “Telenor“, Beograd  / Muzej „Macura“, Beograd  / Kolekcija Claude de Saint Pierre, Pariz / Kolekcija Kevin Cottell, Los Angeles / Aula Beogradskog dramskog kazališta / Park skulptura „Kakslauttanen“ Laponija – Finska / Kolekcija Galerije New Moment, Beograd / Kolekcija GalerijeThalberg, Zurich­ / Kolekcija Galerije Lamusee, Tokyo /

Trideset godina je u statusu  samostalnog umjetnika. Živi i radi u Beogradu.

 

  1. međunarodna studentska kiparska škola Montraker

U ponedjeljak, 29. kolovoza 2016. godine počela je s radom 26. međunarodna studentska kiparska škola Montraker.

I ove godine će se održati novi foto natječajna na kojeg se mogu javiti svi zainteresirani fotografi, a podijelit će se i tri nagrade: prva nagrada iznosi 3.000 kn, druga 2.000 kn i treća 1.000 kn. Detalje o natječaju se može potražiti na stranicama Učilišta www.poup.hr.

Izložba na kojoj će se predstaviti odabir fotografija pristiglih na prošlogodišnji natječaj otvorit će se 5. rujna u 21 sat u staroj školi u Vrsaru.

Posjetitelji mogu pratiti rad učesnika od ponedjeljka do subote od 8 – 12 i 16 – 19 sati, do 10. rujna.

Ove godine će u radu škole sudjelovati slijedeće akademije:

Akademija likovnih umjetnosti Zagreb
Akademija primijenjenih umjetnosti Rijeka
Umjetnička akademija Split
Akademija za likovnu umjetnost i oblikovanje Ljubljana
Likovna akademija Venecija

 

OBRAZOVNA DJELATNOST:

Obrazovna djelatnost Pučkog otvorenog učilišta Poreč obavještava sve zainteresirane da započinju upisi na verificirane tečajeve stranih jezika, programe osposobljavanja i kreativne radionice.

Računovostveno – knjigovodstveni referent, dadilja, njegovatelj, maslinar, verificirani strani jezici…samo su neki od obrazovnih programa koje možete pohađati u Pučkom otvorenom učilištu Poreč.

Za informacije i prijave javite se na broj telefona 887-216.

Više na web stranicama www.poup.hr.

————————————————————————————————————————

Pučko otvoreno učilište Poreč objavljuje dodatni termin za upis djece na pripremni tečaj učenika prvih i drugih razreda osnovne škole za upise u glazbenu školu. U pripremni glazbeni razred upisuju se djeca uzrasta od 7 do 9 godina.

Samostalno otkrivanje svijeta glazbe i zbližavanje s glazbenom umjetnošću različitim aktivnostima od izrazite je važnosti u početnom učenju i poučavanju glazbe.

Poznat je utjecaj glazbe na razvoj djeteta, a posebno potiče razvoj djetetovih tjelesnih i intelektualnih sposobnosti što olakšava i pomaže pri učenju i pisanju.

Cilj ovog tečaja je pobuditi interes za glazbu kod djeteta, razvijati želju za uključivanjem u glazbene aktivnosti, pjevanje, sviranje i  slušanje glazbe, obogatiti emocionalni doživljaj glazbe, njegovati i kultivirati glasovne mogućnosti i težiti za intonativno čistim pjevanjem uz pravilno disanje i jasno izgovaranje teksta, razvijati glazbeni sluh i pamćenje.

Polaznicima će biti omogućeno upoznavanje sa svim instrumentima, te organiziran posjet koncertima u Umjetničkoj školi Poreč.

Polaznici će imati priliku pokazati svoje potencijale i svatko će dobiti prave smjernice za daljnji razvoj.

Program pripremnih razreda vodi Marijana Gulić, po zanimanju profesor glazbene kulture s 15 godišnjim iskustvom rada u osnovnoj školi. Svoje fakultetsko obrazovanje obogaćuje praćenjem redovitih stručnih seminara, čitanjem stručne literature i istraživanjem Orffovog instrumentarija. U svom radu s najmlađima pokazuje izrazitu kreativnost i motivaciju te djeca kroz igru uče ritam, tempo, dinamiku, pjevaju uz pokret, sviraju ritamsku i melodijsku pratnju na šuškalicama, bubnjevima, trokutićima, ksilofonima i metalofonima te aktivno slušaju visokoumjetničku glazbu prateći njezin tijek pokretima tijela ili instrumentima.

Kao rezultat rada Vaše dijete će razviti pjevačke vještine, sposobnost pamćenja glazbenih cjelina, melodije i teksta, razviti osjećaj za skupno muziciranje, pozitivne međuljudske odnosa, timski rad i aktivno sudjelovati u stvaranju pozitivnog ozračja.

Ukoliko želite djetetu omogućiti glazbenu naobrazbu u glazbenoj školi, no nemate predznanje o sposobnostima i željama svog djeteta, javite nam se!

Roditeljski sastanak održat će se u ponedjeljak 5. rujna u 18 sati u učionici br. 1  Pučkog otvorenog učilišta Poreč. Ulaz u učionice je u prolazu iz ulice Aldo Negri prema Umjetničkoj školi Poreč.

Rad s grupama započinje 19.9. u popodnevnim terminima nakon škole.

Upisi traju do 16. rujna, a informacije možete dobiti na putem e-maila: [email protected] ili na broju telefona: 052 887 216.

—————————————————————————————————————————–

Draga djeco, ako imate 6 godina, predškolarci ste i želite pjevati, svirati, plesati, crtati i rasti uz glazbu, upišite se u GLAZBENI VRTIĆ.

Glazbeni vrtić traje jednu školsku godinu. Nastava se održava dva puta tjedno i traje 45 minuta. Djeca uče pjesmice, koriste ritmičke instrumente i melodijske udaraljke koji obogaćuju glazbeno iskustvo i djeluju na razvoj fine motorike, glazbene memorije, sluha, ritma…

Upisi traju do 16.9., a nastava počinje 19.9. u popodnevnim terminima.

Više informacija dobit ćete na broju telefona 052 887 216 ili putem e-maila: [email protected].

————————————————————————————————————————

Pučko otvoreno Učilište Poreč u suradnji s  Visokom školom za umjetnost Sveučilišta u Novoj Gorici poziva Vas u listopadu na vikend-radionice kratkog dokumentarnog filma na temu NA FILMU RIBARI – RIBA NA FILMU
Pod vodstvom međunarodno priznatih direktora fotografije Rajka Bizjaka i profesora dr. Petra Purga, uz podršku njihovih najboljih studenata, polaznici će:

  • upoznati se s najnovijim dostignućima na području video tehnologije;
  • naučiti i nadograditi osnove znanja video-filmske produkcije (produkcijski i kreativni postupak, rukovanje opremom i programom za montažu te obradu video slike);
  • iskusiti cjelokupan proces od ideje preko produkcije do post-produkcije kratkog filma;
  • razviti vlastiti pristup prema temi, prostoru i ljudima, te kritični stav prema vlastitom radu (u grupi);
  • biti u mogućnosti javno predstaviti svoj rad u posebnoj sekciji programa 6. POREČDOX-a 2016, kasnije i na web-u POUP-a.

Radionice će se održati kroz 4 vikenda od 13.10.-12.11.2016.godine (petak poslijepodne, subota i nedjelja)
Rad će biti prilagođen predznanju i zanimanju prijavljenih polaznika i organiziran u manjim grupama, a polaznici bez prethodnih iskustava na video području radit će uz pomoć mentora.

Rok za prijavu je 3.10.2016. na mail [email protected].

Uz prijavu  koja treba sadržavati osnovne podatke o polazniku (ime, prezime, adresa, telefon, godina rođenja),  obavezno  je priložiti kratki životopis (3-5 rečenica o sebi)  te 3-5 rečenica o motivaciji za učestvovanjem na radionici (odnos prema temi i/ili dokumentarnom filmu).
Broj polaznika je  ograničen na 12, a radionica će se održati uz prijavu minimalno 7 polaznika. U slučaju više od 12 prijavljenih, izbor  će se vršiti prema redu pristiglih prijava. Polaznici će o izboru biti obaviješteni putem e-maila najkasnije do 7.10.2016.

Cijena radionice iznosi 700kn.

Print Friendly, PDF & Email
IRONMAN S-23