NEWS

Naj Kamp Adria – slovenski kampisti odabrali najbolje kampove u Sloveniji i Hrvatskoj

kamp-istra-premium-camping-funtana-37
17.11.2023. 09:13; ; Početna / Gospodarstvo / Naj Kamp Adria – slovenski kampisti odabrali najbolje kampove u Sloveniji i Hrvatskoj

Kamping portal Avtokampi.si 13. godinu zaredom pripremio je izbor Naj kamp Adria u kojem ljubitelji kampiranja glasaju za najbolje kampove, mobilne kućice, glamping naselja i stajališta za kampere u Sloveniji i Hrvatskoj tijekom sezone. Svečana dodjela nagrada održana je 16. studenoga u sklopu Hrvatskog kamping kongresa u Šibeniku.

Kampiranje je sve popularnije u postcovid eri jer gosti žele provesti odmor u prirodnom okruženju.

Sezonu kampiranja u Hrvatskoj obilježile su više cijene usluga, no rezultati su bili vrlo slični prošlogodišnjima, s 21 milijunom noćenja, što je +1%. Bilježe rekordan broj slovenskih kampista, jer je početkom studenog premašena granica od 3 milijuna noćenja. 3% više nego prošle godine. Među najpopularnijim odredištima Slovenaca su kampovi na Lošinju, Umagu, Novalji na otoku Pagu, Medulinu i Vrsaru.

Avtokampi.si je portal koji okuplja ljubitelje kampiranja i aktivnog odmora koji godišnje posjeti više od 2 milijuna korisnika. Ovogodišnja novost je portal MobilnaHišica.si, koji je prva slovenska stranica specijalizirana za ponudu najma mobilnih kućica u regiji i uključuje više od 1000 različitih tipova kuća u Hrvatskoj, Italiji i Sloveniji.

Najbolji kampovi u Hrvatskoj

Budući da u Hrvatskoj postoji veliki broj kampova uz more, u sklopu glasovanja dijelimo ih prema regiji u kojoj se nalaze, veličini, osim toga, glasa se i za najbolji FKK kamp i naselje mobilnih kućica. Ove se godine po prvi put moglo glasovati i za najbolje kampove u unutrašnjosti.

Kampovi u Istri

Među velikim kampovima u Istri pobjedu je odnio kamp Lanterna Premium koji je najveći kamp na Jadranu, a objedinjuje raznoliku ponudu kampiranja i boravka u kućicama i glamping šatorima uz vrhunsku zabavu. Na drugom mjestu je popularni kamp Bijela Uvala u Funtani, a na trećem kamp Valkanela iz Vrsara.

Kamp Polidor iz Funtane ponovno je najbolji mali kamp u Istri, jer ove godine ima dodatni wellness, a nudi i zimsko kampiranje. Na drugom mjestu je kamp Svjetionik iz Savudrije, a na trećem wellness kamp San Servolo kod Buja.

Nudistički kampovi

U kategoriji FKK kampova prvo mjesto zauzima kamp Baldarin na kraju otoka Cresa koji je jedan od najprirodnijih kampova u regiji. Na drugom je mjestu kamp Ulika kod Poreča, a na trećem kamp Valalta iz Rovinja.

Najbolje mobilne kućice imaju u Funtani

Prve mobilne kućice podignute su u kampovima na našim prostorima prije više od 20 godina. U posljednje vrijeme postale su popularne posebno među gostima koji su već posjetili apartmane ili hotele, ali žele dodatne ponude na odmoru koje nude kampovi.

Na prvom mjestu mobilnih kućica nalazi se kamp Istra Premium iz Funtane, koji radi tijekom cijele godine, a gostima nudi i kućice s privatnim bazenom ili jacuzzijem.
Na drugom mjestu su mobilne kućice u kampu Valkanela, gdje su ove godine izgrađene potpuno nove kućice i dodana brojna atraktivna dječja igrališta.
Na trećem su mjestu vikendice u kampu Aminess Maravea kod Novigrada.

Čestitke svim nagrađenim kampovima!

CIJELI ČLANAK na portalu avtokampi.si

Print Friendly, PDF & Email