NEWS
VALFRESCO 4 S
Booktiga 2024

Načelnik Općine Vrsar upriličio prijem za darivatelje krvi

14.11.2020. 13:05; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Načelnik Općine Vrsar upriličio prijem za darivatelje krvi
vrsar-darivatelji

Načelnik Općine Vrsar Ivan Gerometta upriličio  je prijem za trojicu vrsarskih davatelja krvi, jubilarce Mirka Tribuljaka i Antona Prekalja (koji zbog poslovnih obaveza nije mogao prisustvovati prijemu), te Gordanu Nezirević.
Mirko Tribuljak prvi je puta dao krv 1994. godine, a Anton Prekalj 1993. i dosad su obojica dala krv po 50 puta. Gordana Nezirević je dosad dala krv 37 puta, a prvi je put to učinila 2006. godine.

Načelnik Ivan Gerometta ovom je prilikom izjavio da je ponosan na ove svoje sugrađane-jubilarce kao i sve ostale darivatelje krvi iz Vrsara i izrazio im zahvalnost na ovom humanom činu, kojim se spašavaju mnogi životi. U ime Općine Vrsar dodijelio im je zahvalnice i prigodne poklone. Kako je naglasio Igor Ostojić iz Gradskog društva Crvenog križa Poreč, jednom dozom darovane krvi mogu se spasiti tri ljudska života. Upoznao je prisutne da Poreština ima 809 redovnih darivatelja krvi od čega 30 posto čine žene i 81 jubilarca koji su 50 puta dali krv, dok sam Vrsar ima 41 aktivnog darivatelja krvi.

Slaven Brajković, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email