NEWS
Best of Poreč

Na Vialima radovi na obnovi prometne signalizacije – veći pješački prijelazi, bolja vidljivost, uklanjanje betonskih gljiva i stupići za veću sigurnost svih sudionika u prometu

radovi Viale (1)
16.03.2021. 13:02; ; Početna / Novosti / Iz Grada Poreča / Na Vialima radovi na obnovi prometne signalizacije – veći pješački prijelazi, bolja vidljivost, uklanjanje betonskih gljiva i stupići za veću sigurnost svih sudionika u prometu

Ovih se dana u ulici Rade Konačara, u dijelu Viala i Turističkoj ulici odvijaju radovi na uređenju vodoravne i okomite prometne signalizacije, te povećanju sigurnosti pješaka i svih sudionika u prometu.

U sklopu radova novom i vidljivijom signalizacijom označit će se pješački prijelazi i vodoravna signalizacija. Također, povećat će se površina pješačkih prijelaza ispred kojih će se označiti površina visokog trenja izrađena od termoplastičnog materijala boljeg prijanjanja čime se smanjuje zaustavni put kočenja, povećava vizibilitet (žarko crvena boja) i vibracija, a po uzoru na pješačke prijelaze u blizini škola.

Uz navedene pješačke prijelaze označit će se prometni otoci i parkirališta za motore i motocikle, a također, u sklopu radova, postavit će se fiksni inox stupići radi sprječavanja prolaska vozila na pješačku stazu, koji će zamijeniti dosadašnje betonske barijere (tzv. gljive).

Svi su navedeni radovi u funkciji povećanja sigurnosti u prometu, zbog velikog broja pješaka u ovoj zoni, pogotovo djece zbog blizine vrtića, a također i zbog potrebe zamjene dotrajalih elemenata u prometu.

U Vialima su predlani uređene rampe za invalide kako bi se osobama smanjene pokretljivosti osigurali bolji uvjeti prilikom korištenja javnih pješačkih površina, te je ovo nastavak opremanja ovog popularnog šetališta.

 

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email
Ljeto u Funtani