NEWS

Na Poreštini najbrojnije sportske aktivnosti

09.09.2005. 00:00; ; Početna / Sport i rekreacija / Na Poreštini najbrojnije sportske aktivnosti

Članarina najčešće mjesečno iznosi od 80 (odbojka, košarka) do 360 kuna (tenis klub), a u prosjeku sto kuna. Treninzi se uglavnom održavaju poslijepodne i uvečer dva do tri puta tjedno, dok se, primjerice, tenis i plivanje treniraju čak šest do osam puta tjedno.

U sklopu Društva »Naša djeca« Poreč, saznajemo od predsjednice Snježane Lehman, moguće je uključiti se u dramsku radionicu za niže i više razrede OŠ te srednjoškolce. Tu je i likovna radionica za predškolce, plesna grupa te posebna radionica za srednjoškolce u kojoj se uči body talk (govor tijela), zatim žonglerske vještine te govorne vježbe. Posebno je poznata i grupa break dencera. Lehman vjeruje da će i ove godine nastaviti s radionicom za radio novinarstvo, a što se plaćanja tiče, neke su besplatne, a za neke treba odvojiti sto kuna mjesečno.

I u DND-u Vrsar, doznajemo od tajnice Venis Gregurović, nekoliko je radionica namijenjeno najviše djeci predškolske dobi (likovna, jezična te mala škola sporta), ali i starijim učenicima. Mogu se opredijeliti za glazbenu radionicu, radionicu prirodoslovlja – male istraživače. Plaćanje je uglavnom simbolično, 50-100 kuna, dok učenje talijanskog i engleskog za predškolce financira općina Vrsar.

Učenici-srednjoškolci svoje interese mogu zadovoljiti i u sklopu brojnih aktivnosti ovdašnjeg Fonda Zdravi grad Poreč kao i u glazbenoj školi, izviđačima, Crvenom križu, speleološkim društvima Proteus i Had, planinarskom društvu, a tu su i dječji puhački orkestar Porečki delfini, orkestar Big Band, kao i mješoviti pjevački zbor »Joakim Rakovac« te dramska radionica POUP-a. Na Poreštini mladi mogu vrlo angažirano sudjelovati u radu mnogobrojnih sekcija Zajednica Talijana. Uglavnom bez plaćanja mogu se opredijeliti za pjevanje u zboru ili klapi, sviranje u limenoj glazbi te sudjelovanje u dramskim, likovnim i jezičnim radionicama.

V. Md., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email