NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Na izvorima funtanjansko-mađarskog prijateljstva

07.05.2007. 00:00; ; Početna / Novosti / Okolne općine / Na izvorima funtanjansko-mađarskog prijateljstva
880GO194750.jpg

Novoosnovana Općina je proteklog vikenda nakratko ugostila delegaciju koju su predvodili načelnik Kasza Hajdu Tibor i doministar obrane Mađarske Imre Ivancsik. Delegaciju je u vijećnici primio načelnik Tomislav Čoga.

Općina Kaszo je »zeleno srce županije Somogy« i obuhvaća 25 tisuća hektara šuma u kojima su i poznata lovišta te 15 tisuća hektara poljoprivrednih površina, a broji tek 148 stanovnika, rekao je koordinator susreta Ferenc Kovač. To je područje inače pod posebnom skrbi mađarskog Ministarstva obrane.

Načelnik Čoga je, među ostalim, napomenuo da će se u dogledno vrijeme ovo prijateljstvo zacijelo okruniti bratimljenjem.

Gosti su, među ostalim, pokazali interes za način traženja tartufa i njihovu preradu budući da je ta aktivnost u Mađarskoj vrlo mlada. Dosad su Mađari pronašli deset vrsta tartufa, bijelog nema, ali je uz obale Dunava otkriven izuzetno sladak »pješčani tartuf«. Cijena mu je svega četrdeset eura za kilogram. Bogato nalazište tih plodova upravo su šume Kasza.

Prijemu su prisustvovali funtanjanski vijećnik Đankarlo Milokanović i Franko Radovčić, vrsarski vijećnik angažiran u organizaciji susreta Vrsara i mađarskog mjesta Csurgo.

K.Flegar, Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email