NEWS
VALAMAR-S-sezona

Na čišćenju posljedica nevremena angažirano 50 djelatnika Usluge Poreč

5
29.03.2023. 11:19; ; Početna / Lifestyle / Ekologija / Na čišćenju posljedica nevremena angažirano 50 djelatnika Usluge Poreč

U noći s nedjelje na ponedjeljak Poreč i okolicu je zahvatilo nevrijeme praćeno olujnim vjetrom koje je izazvalo veću materijalnu štetu. Djelatnici Usluge Poreč u ranim jutarnjim satima krenuli su s uklanjanjem drveća, grana i drugih predmeta i materijala na zelenim površinama, igralištima i ulicama grada.

U čišćenju i sanaciji sudjelovalo je više od 50 zaposlenika, odnosno, angažirani su svi djelatnici organizacijskih jedinica Pometanja i Hortikulture, te mehanizacija -10 kamiona, dvije auto dizalice, dvije pometačice, motorne pile, puhalice i slični alati koji se koriste za potrebe održavanja zelenih i javnih površina.

Prvo su počišćene sve staze kako bi se uspostavila pješačka komunikacija, a zatim su počišćene i glavne gradske prometnice da vozila mogu nesmetano prolaziti. Sada slijedi detaljno uklanjanje odlomljenih grana, srušenih stabala te čišćenje i uređenje svih zahvaćenih površina.

Najznačajnije je pogođena Rekreacijska zona, Naftaplin, područje Picala, Naselje Bolnica te Park Matije Gupca, Plava i Zelena Laguna….  Srušeno su brojna stabla, najviše velikih borova, a više od 30 lokacija zahtijeva čišćenje i uređenje.

Procjenjujemo da će ove aktivnosti trajati narednih desetak dana., poručuju iz Usluge.

Istovremeno, gradske službe su na terenu i utvrđuju štetu nastalu na javnim površinama, te koordiniraju njihovu sanaciju – bilo da se radi o teretanama na otvorenom, prometnim znakovima, oštećenjima na komunalnoj opremi i slično.

Veliko hvala svim našim dežurnim službama na brzoj i koordiniranoj akciji. Nažalost, dosta je materijalne štete, ali srećom bez ozlijeđenih.
Hvala djelatnicima Usluge i drugim gradskim djelatnicima koji će narednih desetak dana nastaviti sanirati štete. Nažalost, nastradalo je više stoljetnih stabala, koja ne možemo tako lako nadoknaditi, ali možemo nastaviti sa sadnjom takvog tipa stablašica, koju provodimo već zadnje četiri godine kroz akciju Zasadi stablo, ne budi panj. Tijekom četiri godine posađeno je više od 2000 stabala, sve autohtonih vrsta, a mi odmah nastavljamo dalje.,
rekao je gradonačelnik Poreča Loris Peršurić.

Olujni vjetar i kiša noćas u Poreču – veće materijalne štete, nema ozlijeđenih

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email