NEWS
HALF MARATON S

Na BOOKtigi za svakoga ponešto!

IMG-737f797ef7218017af74a34b7caa2774-V
08.09.2022. 22:26; ; Početna / Kultura / Na BOOKtigi za svakoga ponešto!

Drugoga dana BOOKtige, u petak 9. rujna, nastavlja se bogat program koji je pripremila porečka knjižnica, za sve generacije ljubitelja pisane riječi.

Program započinje u u 11 sati kada u odjel za djecu i mlade Gradske knjižnice Poreč dolazi Željka Horvat Vukelja koja će predstaviti svoju slikovnicu „Žinko u školi“. Prigoda je to za djecu da upoznaju  maštovitu književnicu, koju vole mali i veliki te Ježića Žinka i sve okolnosti koje su ga pratile u prvim danima škole.

Istoga dana, u 13 sati, na istome mjestu, uz stručno vodstvo i glumačku interpretaciju Dubravke Vidović, u Susretu s Marijom Jurić Zagorkom, svi zainteresirani obnovit će sjećanje na našu veliku spisateljicu, upoznati njezin privatni život, djetinjstvo i mladost, novinarski i književni rad kojim je budila nacionalnu osviještenost te se zalagala za prava žena. Umjetnički performans održat će se i u porečkom Domu za starije i nemoćne osobe, a zajedno ćemo se prisjetiti minulih vremena, ljudi i događaja koje naši najstariji sugrađani još dobro pamte.   

U petak u 17 sati u odjelu za djecu i mlade održat će se predstavljanje prve slikovnice zavičajne povijesti u Istri Kapelin, čije su autorice profesorica Ana Dundara Pajić iz Osnovne škole Ivo Lola Ribar Labin te profesorice labinske Srednje škole Mate Blažine Katarina Brajdić Divšić i Majda Milevoj Klapčić. Ponukane projektom Istarske županije o zavičajnosti, Ana, Katarina i Majda odlučile su udružiti kreativne snage i napisati slikovnicu Kapelin, običnu priču o neobičnom Labinjanu.

Večernje događanje započinje u 19 sati, u odjelu za djecu i mlade, kada će biti predstavljen roman Hotel Wartburg, nagrađivanog i prevođenog riječkog autora Zorana Žmirića. Hotel Wartburg vodi nas u Rijeku osamdesetih godina dvadesetog stoljeća, pripovijeda o jednoj naizgled sasvim običnoj obitelji, nesretnoj na svoj način, o odrastanju jednog dječaka koji postaje roker i u sukobu je s ocem, o sazrijevanju i praštanju, a autor majstorski vodi čitatelje kroz priču automobilom marke Wartburg.

Sajam BOOKtižin otvoren je od 8 do 19 sati u prostoru matičnog odjela Gradske knjižnice Poreč, a među doniranim knjigama koje možete kupiti po simboličnoj cijeni od 10 kuna, možete pronaći i vrijedna izdanja iz ponude hrvatskih i slovenskih antikvara po prigodnim cijenama.

 

Dobrodošli na BOOKtigu!

Print Friendly, PDF & Email