NEWS

Na Adventskoj utrci Poreč sudjelovalo više od 350 malih i velikih trkačica i trkača

start utrke2
23.12.2023. 17:16; ; Početna / Sport i rekreacija / Na Adventskoj utrci Poreč sudjelovalo više od 350 malih i velikih trkačica i trkača

Sunčano subotnje jutro u Poreču okupilo je do sad najveći broj malih i velikih trkača – njih više od 350, na tradicionalnoj humanitarnoj Adventskoj utrci Poreč – Corsa dell’Avvento di Parenzo. Natjecateljske kotizacije usmjerene su Centru za inkluziju i podršku u zajednici – Poreč, te će Centru biti donirano sveukupno čak 1.730 eura.

U muškoj konkurenciji najbrži su bili Matija Lisec, Edi Pašić i Marko Horvat, dok su među ženama najbrže bile Isabel Petronio, Lia Trdina i Sandra Martinović, a utrku su zajednički organizirali Atletski klub Maxivms iz Poreča i Advent Poreč-Avvento Parenzo. Ukupne rezultate možete provjeriti OVDJE.

Nakon utrke, druženje je nastavljeno na Adventu, gdje je članovima Centra za inkluziju Poreč uručena vrijedna donacija, uz zahvalu gradonačelnika Lorisa Peršurića sudionicima na odazivu, te činjenici da su Porečani i brojni gosti još jednom pokazali svoje veliko srce.

Subotnja večer na Adventu Poreč donosi baletnu predstavu Orašar, jedan od najljepših svjetskih baleta, koja će se odigrati u rasprodanoj dvorani Žatika s početkom u 19 sati – ulaz otvoren od 18 sati. Orašar je postao sastavni dio božićnih tradicija u mnogim europskim i svjetskim gradovima te i dalje oduševljava publiku svojom ljepotom, maštovitošću i izuzetnim plesnim izvedbama, stoga smo posebno ponosni da po prvi puta ovo remek djelo dolazi i u naš grad. Nakon predstave na Trgu Matije Gupca sve očekuje koncert Febre, nakon što je sinoć Jole rasplesao prepun porečki Advent i oduševio sve prisutne odličnom atmosferom i provodom.

Već tradicionalno, na Trgu Matije Gupca, za sve građane i goste Poreča u nedjelju, 24. prosinca organizirana je prigodna marenda i druženje povodom Badnjaka i nadolazećih božićnih i novogodišnjih blagdana. Gradonačelnik Loris Peršurić će, zajedno sa svojim zamjenicima od 10.00 sati dijeliti besplatan bakalar i vino, a glazbenu pratnju osigurat će Malvazija band, dok će za najmlađe biti održana radionica stolnih društvenih igara.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email