Na 8.Choco & Wine Fest u Brtonigli kreirana haljina od čokolade

izrada čokoladnih dekoracija (1)
16.02.2020. 22:59; ; Početna / Lifestyle / Zabava / Na 8.Choco & Wine Fest u Brtonigli kreirana haljina od čokolade

Vikend nakon Valentinova, u Brtoniglu je doveo izuzetno veliki broj posjetitelja, koji su uživali u dva izvrsno organizirana događaja.

Prvi na redu bio je 10.Brtonigla Adventure Trek kojeg su činile tri utrke različite dužine i intenziteta: Fun & Run (11km), Challenger (25km) i Ultra (40km) koje su za cilj imale dolazak u Brtoniglu. Posebno zanimljiva bila je najzahtjevnija utrka čiji start je bio u Sloveniji i za koju je bio uspostavljen posebni privremeni granični prijelaz.


Sveukupno je na trima orijentacijskim utrkama sudjelovalo skoro 300 natjecatelja, među kojima za najbolje pozicije izborili su se sljedeći natjecatelji:

ULTRA (ukupni poredak)

  1. Mauricio Križmanić
  2. Bojan Jevševar
  3. Klemen Udovič

CHALLENGER (ukupni poredak)

  1. Dražen Gadžić
  2. Ervin Radulović
  3. Martin Čotar

FUN & RUN (ukupni poredak)

  1. Marin Babnik
  2. Ivan Diklić
  3. Luka Skocaj

Istoga dana, u Brtonigli je započeo dvodnevni događaj koji sljubljuje čokoladu i vino. Riječ je o osmom izdanju Choco & Wine Festa, na kojemu je sudjelovalo dvadesetak izlagača, ponudivši prisutnima nezaboravno iskustvo čokoladnih proizvoda i vrhunskih vina.

Čokolada se i ove godine spojila s umjetnošću, pa su tako Klara Rabenseifner Miljević i Georgette Yvette Ponte izrađivale haljinu od čokolade, za koju su proizvele stotinjak dekoracija i upotrijebile nekoliko kilograma navedene slatke namirnice. Iako je krajnji cilj bio da jedna od navedenih autorica obuće haljinu i u njoj prodefilira, do toga nije došlo zbog neuobičajeno visoke temperature za ovo doba godine, koja u slučaju nošenja i dodatne topline ljudskoga tijela, bi izazvala otapanje čokolade i raspad kreacije.

Performans izrade navedenog remek djela bio je pod vodstvom Marine Prijatelj, koja je ujedno vodila stručnu radionicu gdje su se izrađivale praline – sfera bomboni u bojama i okusima četiri zemlje.

Svoj doprinos dao je i Vili Radonić iz Pule (poduzeće VR choco art) prezentirajući izradu pralina, a ujedno proizvevši i ukrasivši veliko čokoladno jaje visine 80cm.

Neizostavno je bilo i prisustvo Dragice i Igora Lukina iz Ville Soši, koji su mališane animirali i zabavljali uz Choco Show, gdje su djeca kreirala čokoladne muffine i ostalo.

Osim događaja u romantičnom šatoru, koji je pomno odabran kako bi prikazivao svojevrsni nastavak „Dana zaljubljenih“, zanimljivo je bilo i izvan njega budući da pred samim ulazom nastupio je Acoustic Live Music „On Air“, a ujedno su se nudili i drugi proizvodi na vanjskim štandovima.

Prepun šator ljudi i besprijekorna organizacija u konačnici su rezultirali još jednim vrlo uspješnim izdanjem Choco & Wine Festa.

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email