NEWS

In memoriam: Esad Mujaković ( 1953. – 2023. ), dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora u Vrsaru

329228135_1347723589407818_4139265759692606665_n
10.02.2023. 20:43; ; Početna / Crna kronika / In memoriam: Esad Mujaković ( 1953. – 2023. ), dugogodišnji ravnatelj Osnovne škole Vladimira Nazora u Vrsaru
S velikog tugom primili smo vijest da nas je 9.2.2023. godine napustio naš dugogodišnji i karizmatični ravnatelj Esad Mujaković koji je svojim radom, upornošću i sposobnošću u rješavanju problema ostavio veliki trag u razvoju i povijesti Škole.
 
Osnovnu školu završio je 1968. godine te je srednju Elektrotehničku školu završio 1973. godine u Banja Luci. U istom gradu nastavio je fakultetsko obrazovanje, Strojarski fakultet. 1977. godine po završetku fakulteta počinje raditi u Tehničkom školskom centru Banja Luka kao profesor stručno teoretske nastave. Od 1988. godine u istoj ustanovi radi kao ravnatelj školskih radionica ( do 1991. godine). Ratne su ga godine primorale napustiti rodni kraj te se doselio u Vrsar.
 
Od 1995. do 2006. godine radio je kao učitelj informatike i tehničke kulture u Osnovnoj školi Vladimira Nazora u Pazinu. Na mjesto ravnatelja Osnovne škole Vladimira Nazora u Vrsaru dolazi 2006. godine te od tada neumorno kroz 12 godina ravnateljskog djelovanja doprinosi ugledu i razvoju škole. Devet je godina obnašao funkciju predsjednika povjerenstva za informatizaciju osnovnih i srednjih škola Istarske županije. Autor je programa Statistička obrada podataka i ispis svjedodžbi koji je u uporabi u više osnovnih škola Istarske i Primorsko-goranske županije. Razvio je i autorizirao 14 programskih aplikacija za rad u nastavnim i izvannastavnim procesima škole.
 
Podržavao je sve aktivnosti, projekte, mnogobrojna natjecanja vezana uz školski, izvanškolski i izvannastavni život.
 
Zahvaljujući njegovoj velikoj ambiciji naša je Škola prva u Hrvatskoj u potpunosti informatizirana te opremljena pametnim pločama u svim učionicama. Jako je držao do prirode i tradicije i zato se možemo pohvaliti dijamantnim statusom Eko škole.
 
Kao informatičar u duši začetnik je ECDL edukacije ( europska računalna diploma) učitelja i djelatnika u školstvu, na samim počecima držao predavanja i radionice za učitelje u Istarskoj županiji te za ostale zainteresirane građane.
 
Kao čovjek od naroda još više je povezao školu sa Općinama Vrsar i Funtana što se vidjelo iz međusobne pomoći i suradnje koja još uvijek traje. Učvrstio je ugled i status Škole kako u Istarskoj županiji, tako i u Hrvatskoj.
 
Bio je neobično dobro informiran, davao vrlo dobre životne i profesionalne savjete, duhovit i u zbornici uvijek rado viđena osoba. Volio je život i sve njegove blagodati, uživao je u društvu, veseljak u duši.
 
Stoički je, ali nerado napustio školu i otišao u zasluženu mirovinu.
 
Ravnatelju, iznimno ste nas rastužili svojim odlaskom. Neizmjerno ćete nam nedostajati. Hvala Vam za sve lijepe dane u našoj školi, sve ugodne susrete i prijateljske razgovore.
Uvijek ćemo Vas se rado, sa smiješkom i s toplinom u srcu sjećati.
 
Djelatnici Osnovne škole Vladimira Nazora
 
 
Print Friendly, PDF & Email