NEWS

Muzejska edukativna akcija Zavičajnog muzeja Poreštine u ponedjeljak, 20. svibnja: vođeni obilazak porečkih skulptura uz pomoć aplikacije “QR Art Walk Poreč”

muzejstem
17.05.2024. 22:13; ; Početna / Kultura / Muzejska edukativna akcija Zavičajnog muzeja Poreštine u ponedjeljak, 20. svibnja: vođeni obilazak porečkih skulptura uz pomoć aplikacije “QR Art Walk Poreč”

Zavičajni muzej Poreštine u suradnji s udrugom Pozitron ove godine sudjeluje na 29. Muzejskoj edukativnoj akciji (EMA) u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva na temu “Muzeji i STEAM”.

Prezentacija aplikacije nastale kroz projekt, uključujući vođeni obilazak porečkih skulptura, održat će se u ponedjeljak, 20. svibnja 2024. s početkom u 17 sati. Polazak je s Trga slobode (kod skulpture).

U sklopu Muzejske edukativne akcije, koja je trajala od 18. travnja do 18. svibnja, udruga Pozitron je provela radionice programiranja za djecu viših razreda osnovne škole s ciljem izrade aplikacije naziva “QR Art Walk Poreč”. Nastala aplikacija ima funkciju čitanja QR kodova koji će omogućiti otkrivanje detaljnih informacija o skulpturama postavljenim u javnom prostoru grada Poreča. Skulpture su djela nekih od najznačajnijih hrvatskih kipara 20. stoljeća a izradom aplikacije bit će dodatno valorizirane.

Projekt “QR Art Walk Poreč”  bit će predstavljen posterom prezentacijom na završnoj svečanosti 29. Muzejske edukativne akcije koja će se održati 18. svibnja, na Međunarodni dan muzeja, u Muzeju grada Zagreba.

Knjižicu EMA-e možete preuzeti ovdje.

Print Friendly, PDF & Email