NEWS
Ljekarna

Multimedijalni kutak za kvalitetniji pristup informacijama

07.01.2006. 00:00; ; Početna / Kultura / Multimedijalni kutak za kvalitetniji pristup informacijama

Najtraženiji naslovi su »Harry Potter – Princ miješane krvi« autorice Joanne K. Rowling, »Da Vincijev kod« Dana Browna, »Povjesničarka« Elizabeth Kostove, »Zovem se Crvena« Orhana Pamuka, »Djevojka s bisernom naušnicom« Tracy Chevalier i još nekoliko recentnih naslova. Ako tražene knjige nema, korisnici je imaju mogućnost nabaviti putem međuknjižnične posudbe, dok se oni naslovi koji su već posuđeni mogu rezervirati.

U cilju poticanja informacijske i informatičke pismenosti učenika osnovnih škola osnovan je Klub mladih knjižničara, u kojem djeluje devet porečkih osnovnoškolaca koji se utorkom redovito sastaju u dječjem odjelu knjižnice. Mladi knjižničari su sudjelovali u pripremama za nedavno održanu radionicu »Veseli prosinac«, u kojoj su djeca svoju kreativnost izrazila na različite načine, a radovi koji su iz toga proizašli izloženi su u dječjem odjelu.

Knjižnica je nedavno obogaćena i multimedijalnim kutkom. Naime, pristigla je suvremena tehnička oprema koja će omogućiti korisnicima brži i kvalitetniji pristup informacijama i znanju. Uz postojeću uslugu pristupa internetu bit će omogućeno prevođenje na i sa stranih jezika uz pomoć rječnika instaliranih u računala, dok će se najmlađi moći zabavljati uz kompjutorske igrice. Novo »surround« ozvučenje učinit će mnogo zanimljivijim razne radionice, igraonice i ostala događanja.

Početkom polugodišta dječji odjel dobit će novo, produženo radno vrijeme pa će tako najmlađi moći koristiti usluge odjela od ponedjeljka do petka od 10 do 18 sati. U 2005. godini u knjižnicu je učlanjeno 2.600 novih korisnika. Pojedinačna članarina iznosi 100 kuna, a krajem prošle godine uvedena je »obiteljska plus« članarina u iznosu od 150 kuna, koja korisnicima omogućava da na 30 dana posude čak šest naslova.

D. Bn., Glas Istre

Print Friendly, PDF & Email