NEWS
VALFRESCO 4 S
SPORTduo – s2

Mozaik klupica postavljena i kod Srednje škole Mate Balote Poreč

1
12.04.2017. 21:28; ; Početna / Lifestyle / Zanimljivosti / Mozaik klupica postavljena i kod Srednje škole Mate Balote Poreč

Latinska izreka „Non scholae, sed vitae discimus – Ne za školu, već za život učimo“, koja već generacijama dočekuje učenike na ulazu u Srednju školu Mate Balote Poreč, od danas se nalazi i na novoj mozaik-klupi u obliku knjige, postavljenoj u parku škole.

Grad Poreč-Parenzo tako je, u suradnji s Društvom za skrb i promicanje održivog korištenja kulturne baštine, nastavio s postavljanjem mozaik-klupica na atraktivnim lokacijama po Poreču. Klupice, koje osim zanimljivog uzorka mozaika – jednog od najprepoznatljivijih simbola Poreča uopće, brzo su Porečanima prirasle srcu i zbog svoje posebnosti i lokacija na kojima se nalaze.

Klupica je postavljena upravo danas, kad se u SŠ Mate Balote održava Dan otvorenih vrata za sve istarske osmaše, koje je obišao i zamjenik gradonačelnika Loris Peršurić zajedno s Deanom Jovičevićem iz Društva za skrb i promicanje korištenja kulturne baštine.

– Želja nam je s urbanom opremom od mozaika promovirati grad te i na tome graditi njegovu turističku prepoznatljivost, rekao je Peršurić, napomenuvši kako mu je drago da je ovo već peta mozaik-klupica koja krasi naš grad.

– Vrijedne ruke u Društvu uvijek nešto pripremaju, tako da će za Porečane i goste na Trgu slobode tijekom blagdanskog vikenda biti predstavljena nova mozaik-instalacija, ali i mozaik radionica, najavio je zamjenik gradonačelnicima i čestitao učenicima i profesorima na uspješno održanom Danu otvorenih vrata.

A.T. Grad Poreč

Galerija slika uz članak

Print Friendly, PDF & Email